RESULTATERFINANS

Visma sluker programvareselskap

Varsler samtidig flere nye oppkjøp.

15. des. 2010 - 14:35

Visma melder at de kjøper programvareselskapet DBS Business Solutions. Det skal sikre et bedre fotfeste i det nederlandske markedet.

DBS har egenutviklede nettbaserte løsninger innen lønn, personal og økonomi. Det oppgis ikke hva kjøpesummen er.

Nederland er sammen med de nordiske landene kjerneområdet for Visma.

Visma gikk inn i det nederlandske markedet da de kjøpte konkurrenten AccountView for snart fire år siden. DBS kan derimot ikke oppfattes som en konkurrent.

- Snarere tvert i mot. Dette er en komplementær virksomhet og en veldig bra utvidelse, sier divisjonsdirektør i Visma Software Bjørn Ingier til digi.no.

Visma har til nå vært ganske små i Nederland, med unntak for segmentet regnskapsbyråer. Med overtakelsen av DBS får de en virksomhet som oppgis å ha en særlig sterk markedsposisjon innen offentlig sosialomsorg og privat boligformidling.

I dag betjener DBS rundt 700 mellomstore kunder med mellom 200-600 ansatte. Totalt håndterer selskapet lønn for mer enn 300.000 personer hver måned.

Ifølge Visma forventes DBS å omsette for nærmere 9 millioner euro inneværende år.

- DBS er et veldig godt drevet og lønnsomt selskap. Vi skal fortsette det, og etter hvert også se etter et større marked for løsningene deres, sier Ingier.

- Det er absolutt relevant å innføre DBS sine løsninger i Visma-porteføljen for de nordiske landene, fortsetter han.

DBS leverer også Microsofts-produkter som Project, Dynamics og Sharepoint, men denne delen av virksomheten omfattes ikke av oppkjøpet. I stedet skilles dette ut som eget juridisk selskap under navnet QS solutions.

Varsler nye oppkjøp

Oppkjøpet er det første større som Visma gjør siden de selv ble kjøpt opp av det amerikanske investeringsfondet Kohlberg Kravis Roberts i høst.

Visma varsler at de kommer til å øke oppkjøpstakten med det nye eierskapet i ryggen.

- Vi ønsker å gjøre flere oppkjøp, og vurderer aktivt andre nederlandske selskaper som kan passe med Vismas strategi, sier konsernsjef Øystein Moan i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.