BEDRIFTSTEKNOLOGI

Visma til værs

Visma fortsetter oppgangen for tredje dag på rad og har siden emisjonsprospektet ble godkjent doblet sin markedsverdi. Norman Data Defense fortsetter nedturen.

Eirik Flaa
9. sep. 1997 - 19:06

Mens totalindeksen fikk en kjapp nedtur etter børsåpningen tirsdag, var det lite pessimisme å spore blant IT-aksjene. Svak utvikling på det amerikanske markedet så ikke ut til å påvirke IT-aksjene, og i løpet av dagen steg IT-indeksen med 8,39 punkter, og landet på ny toppnotring med 1199,80 punkter.

Best gikk det for Visma som økte sin markedsverdi med 8,16 prosent i løpet av dagen. Visma-aksjen har vært opp de tre siste dagene og har siden den rettede emisjonen ble godkjent på generalforsamlingen for vel en måned siden, mer enn doblet sin kapitaliserte verdi.

- Det eneste som mangler i dette selskapet er at ledelsen viser gode resultater. Dette er et selskap med potensiale, som har vært priset alt for lavt den siste tiden, sier en analytiker til digi.no etter børsslutt. Han stiller seg imidlertid skeptisk til oppgangen i Sysdeco, som gikk opp med 70 øre i dag til ny kurs NOK 14,50.

- At markedet fortsatt har tro på dette selskapet, forundrer meg. I motsetning til Visma er selskapet uten substans, sier megleren om selskapet som Sveaas-gruppen kjøpte 300.000 nye aksjer i mandag.

På dagens taperliste troner Norman Data Defens. Selskapet har falt jevnt og trutt den siste tiden, og i dag var selskapet ned nye 3,9 prosent til ny kurs NOK 25.

- Det begynner å bli åpenbart at dette selskapet har vært overpriset i gråmarkedet. Når det umiddelbart etter børsnotering leverer elendige resultater må det regne med å få videre juling, sier megleren som tror Norman skal ytterligere ned før prisen står i forhold til risikoen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.