RESULTATERFINANS

Visma tjener godt på faste avtaler

Selv med dempet vekst tror konsernsjef Øystein Moan at marginene kan holdes i 2009.

24. aug. 2009 - 15:20

Visma, leverandør av økonomisystemer og relaterte tjenester, offentliggjorde i dag sine regnskapstall for andre kvartal.

Sammenliknet med andre kvartal i fjor vokste omsetningen med 6,2 prosent til 831 millioner kroner. Resultatet før skatt økte med 19 prosent til 98 millioner kroner. EBITDA økte med 13,2 prosent til 154 millioner kroner.

Visma Services er avdelingen som leverer de beste resultatene, med en organisk vekst på 4,1 prosent. Konsernsjef Øystein Moan forklarer at outsourcing-tjenester innen regnskap og lønn etterspørres i langt større grad enn tidligere.

– Dette skyldes delvis mangel på kompetente regnskapsfører i hele Norden. Men på grunn av finanskrisen er det i tillegg mange bedrifter som velger å outsource for å redusere kostnader og for å gjøre kostnader mer variable. Ikke minst vurderer mange større bedrifter å sette bort sin økonomifunksjon, sier Moan.

Inntektene fra faste lisens-, support og vedlikeholdsavtaler økte med 17 prosent, og er ifølge Moan en hovedårsak til at EBITDA-marginen ble bedret fra 20,7 til 24,4 prosent.

– [Bedringen] skyldes også mindre salg av tredjeparts produkter med varekost, samt generell kostnadskontroll, sier Moan.

Innen kurstjenester og vikarer er det derimot lavere etterspørsel enn for et år siden.

Moan venter lavere omsetningsvekst i år enn i fjor for Visma-konsernet, men tror at sterk kostnadskontroll og økt produktivitet skal gjøre det mulig å opprettholde marginene.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.