Visma vil kutte i SPCS-gruppen

I dag morges offentliggjorde Øystein Moan som ventet oppkjøpsavtalen av sin største konkurrent, SPCS-gruppen. SPCS-kundene burde være bekymret.

I dag morges offentliggjorde Øystein Moan som ventet oppkjøpsavtalen av sin største konkurrent, SPCS-gruppen. SPCS-kundene burde være bekymret.

To av Norges største programvarehus går nå sammen. Det ble dermed Øystein Moan som vant fusjonen og oppkjøpskampen mot Per Boasson. Boasson har tidligere forsøkt å kjøpe Visma. Visma skal overta SPCS-gruppen med et oppgjør i 12.224.967 millioner aksjer, dette gir aksjonærene i SPCS en samlet eierandel i Visma på 42,2 prosent etter fusjonen. Disse aksjene er verd mellom 850-900 millioner kroner.


Partene skal nå gå gjennom hverandres selskaper. Går alt som planlagt skal fusjonen gjennomføres i juli 2001.

Men det store spørsmålet for kundene blir hvilke av de to produktene til selskapene som skal legges ned. For begge selskapene lager økonomisystemer til små og mellomstor bedrifter. Trolig ryker SPCS-gruppens Rubicon ut over tid.

Visma kan ta med seg småbiter fra SPCS-gruppen, men hele poenget med en fusjon er å få redusert utviklingskostandene og selge samme system til flere kunder. Spørsmålet om nedbemmaning melder seg også for toppledelsen og utviklingsstaben i SPCS-gruppen.

Senere i dag blir det pressekonferanse, men Moan vil neppe bli så konkret. I oppkjøp/fusjoner mellom konkurrerende selskapene pleier man å være så diplomatisk som mulig for å ikke skremme kunder og ansatte.

De to selskapene vil i utgangspunktet få mer enn 600 ansatte og ha en omsetning i år på 800 millioner kroner.

Til toppen