Visste at smk.no var i bruk

Statsministerens kontor byttet domenenavn i 1999, selv om de visste at smk.no allerede var i bruk.

Statsministerens kontor byttet domenenavn i 1999, selv om de visste at smk.no allerede var i bruk.

Da Statsministerens kontor skiftet domenenavn i 1999, var de kjent med at det eksisterte et domene som het smk.no. Det vurderte de ikke som noe problem.

Fram til 1999 hadde Statsministerens kontor e-postdressen postmottak@smk.dep.telemax.no. Da departementet fjernet «telemax» fra adressen, hadde allerede Skandinavisk Miniatyr Kulelager AS opprettet domenet smk.no, skriver Aftenposten.

Likheten mellom de to adressene førte til at Frp-politiker Allan Strand i Skandinavisk Miniatyr Kulelager fikk en e-post om hvordan Jens Stoltenberg blant annet kunne få Siv Jensen til å fremstå som en «surpomp».

E-posten skulle egentlig til mina.gerhardsen@smk.dep.no. Avsenderen glemte imidlertid bokstavene «dep» og dermed ble e-posten sendt til mina.gerhardsen@smk.no.

Domenet smk.no eies av Frp-politiker Allan Strand. E-postserveren på smk.no er ikke satt opp til å sende feilsendt e-post i retur og e-posten til Mina Gerhardsen havnet i innboksen til Allan Strand.

– Vi sjekket om det fantes adresser som lignet på den til Statsministerens kontor, og vi fant adressen smk.no. Den gang vurderte vi det dit hen at adressen ikke utgjorde noen stor risiko, og bestemte oss for ikke å gjøre noe med det, sier informasjonssjef Øivind Østang ved Statsministerens kontor.

– I etterpåklokskapens lys kunne vi kanskje ha vurdert det annerledes, sier han.

    Les også:

Til toppen