FORBRUKERTEKNOLOGI

Vista er et problem for Skandiabanken

Skandiabanken håper snart å få løst et problem som Vista har med bankens sertifikat.

5. des. 2006 - 07:09

Nylig fikk en av våre lesere denne e-posten fra Skandiabanken:

Microsoft lanserer Windows Vista for forbrukermarkedet i 1. kvartal 2007. Det er ventet at mange oppgraderer fra Windows XP til Vista. Noen få bedrifter har allerede tatt det i bruk.

Sertifikat-nedlastning fungerer dessverre ikke på Windows Vista per i dag. Vi arbeider med saken og forventer at det blir løst i løpet av 1. kvartal 2007.

– Det handler om Internet Explorer versjon 7 og hvordan Vista og IE7 fungerer sammen. Det er denne kombinasjon vi har problemer med, sier informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken til digi.no. – Det er med måten sertifikatet lastes ned i IE7 på Vista, og noe med sikkerhetsordningene som er implementert i Vista.

Isolert sett, dreier altså problemet seg ikke om IE7.

– IE7 på Windows XP er ikke noe problem, bekrefter Anderson. – Hvis du bruker en annen nettleser med Vista, for eksempel Firefox eller Opera, vil du heller ikke oppleve problemer med å få tjenester fra Skandiabanken.

Anderson sier de hadde håpet å løse problemet allerede denne helgen.

– Vi jobber med dette nå, og har en dialog med Microsoft for å få løst problemet så raskt som mulig. Når vi sier 1. kvartal 2007, legger vi inn en god margin. Vi setter mye ressurser inne på dette, for å at det skal løses fort.

Ifølge Anderson har Skandiabanken ikke møtt denne typen problem tidligere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.