Vista er ferdig utviklet og kommer i januar

Vista er ferdig utviklet og kommer i januar

Microsoft forteller at utviklingen av Windows Vista nå er ferdig og at lanseringsdatoen er klar.

På tross av hva analyseselskapet Gartner har uttalt ved flere anledninger de siste månedene, ser det nå ut som at alt ligger til rette for at Microsoft klarer å lansere Windows Vista for privatmarkedet tidlig i første kvartal neste år.

    Les også:

Utviklingen av operativsystemet er nå ferdig og den kompilerte kildekoden sendes nå til produksjonsapparatet. Dermed vil eskene med Windows Vista DVD-en være klare for butikkene 30. januar neste år.

– Den er bunnsolid og vi er klare for lansering. Dette er en god dag, uttalte Jim Allchin, Microsofts Windows-sjef på en telefonkonferanse ifølge CNet News.

Bransjen fortviler over at operativsystemet ble forsinket til etter den viktige julehandelen, men Microsoft har lovt gratis oppgradering for de som kjøper fullpakke-versjonen fra en rekke av leverandørene. Så spørs det da om det er nok, eller om mange av kundene allikevel velger å utsette innkjøpet av en ny PC til Vista er klart.

Grunnen til at kundene ikke kan få operativsystemet med en gang nå som det tross alt er ferdig utviklet, skyldes at PC-produsentene trenger litt tid til å også teste den ferdige utgaven. De har selvsagt allerede testet sin maskinvare opp mot betaversjoner, men det kan snike seg inn noen feil som fører til inkompatibilitet eller dårlig samspill når de siste feilrettingene utføres.

Vista vil trolig bli tilgjengelig for mange MSDN-abonnenter i løpet én til halvannen uke.

Til toppen