Vista er trolig allerede hacket

Vista er trolig allerede hacket

Bare 10 dager etter lanseringen er Vista trolig hacket - med hjelp av et verktøy Microsoft enda ikke har lansert.

Bedriftsversjonene av Windows Vista ble lansert i for 10 dager siden med nye og sikrere sperrer mot piratbruk, hevdet Microsoft.

Slike sperrer har hittil alltid blitt brutt opp - ingen har klart å lage et helt sikkert system for lisensaktivering - men det har ofte tatt litt tid for hackere å eksprimentere seg frem.

Nå viser det seg trolig at hackere har klart å bryte opp Vista-sperrene, og det med et nytt knep.

"Microsoft.Windows.Vista.Local.Activation.Server-MelindaGates" er systemet ukjente hackere nå har begynt å sirkulerer på nettet. Og programmet bruker et knep som skal la bedrifter håndtere aktiveringen av mange Vista-lisenser lokalt i store organisasjoner.

PC-er med Vista som skal aktivere seg kobler seg opp til en såkalt "Key Management Service" på en lokal server - eller skal gjøre det, for Key Management Service er enda ikke lansert. Men hackere har allerede klart å lure systemet, skriver amerikanske Infoworld.

Aktiveringsknekkeren er rett og slett en virtuell server som startes på den lokale PCen. Filen man laster ned er en virtuell server som kan kjøres med VMware på den lokale maskinen. Vista tror dermed at den kommuniserer mot en Key Management-server og aktiverer Vista.

digi.no gjorde et søk på en av de store Bittorrent-søkemotorene og fikk en serie treff. (bildet under)

Piratbrukere som tar i bruk verktøyet vil dog trolig ikke sitte med en ekte lisens Microsoft godtar og vil derfor ikke kunne laste ned tillegg og mange oppdateringer. Om de fortsatt vil motta sikkerhetsoppgraderinger er uklart.

Til toppen