Vista kommer seint til Europas bedrifter

Europeiske IT-sjefer flest har ingen planer om å tillate Windows Vista på PC-ene i sine bedrifter.

Vista kommer seint til Europas bedrifter

Europeiske IT-sjefer flest har ingen planer om å tillate Windows Vista på PC-ene i sine bedrifter.

Analyseselskapet Forrester Research har intervjuet 302 IT-sjefer i europeiske bedrifter om hva slags planer de har med tanke på Windows Vista.

Ifølge referater i amerikanske medier, er resultatene ganske nedslående for Microsoft:

  • 6 prosent sier de vil starte overgangen til Vista innen seks måneder
  • 18 prosent vil begynne med Vista i løpet av tolv måneder
  • 20 prosent vil sette i gang med Vista innen to år

Resten – godt over halvparten – sier de ikke har noen planer om å oppgradere til Vista overhodet.

Forrester-undersøkelsen avdekket at 35 prosent av bedriftene ikke en gang har oppgradert til Windows XP, fem år etter at dette systemet ble lansert.

En tilsvarende undersøkelse i USA på oppdrag fra nettbutikken CDW, som omfattet 761 respondenter, ga et noe mer positivt resultat for Microsoft. 86 prosent har tenkt å oppgradere til Vista. På den andre siden er bare 20 prosent innstilt på å gjøre dette i løpet av det nærmeste året. Og bare 24 prosent har skissert en plan for hvordan de har tenkt å gjennomføre oppgraderingen. Dette er viktig, fordi 51 prosent svarte at de må bytte ut eller oppgradere minst halvparten av sine PC-er dersom de skal kunne drive dem med Vista.

Analytiker Rob Helm i Directions on Microsoft antar i et intervju med News.com at storbedrifter flest vil drøye til slutten av 2007 og tidlig 2008 før de setter i gang en oppgraderingsprosess.

Microsoft selv er godt i gang med å konvertere. Av 150 000 PC-er kjøres 60 000 allerede under Vista, og ytterligere 30 000 vil oppgraderes i løpet av de kommende 60 dagene, het det for et par dager siden. Maskiner som ikke er kraftige nok til å kjøre Vista, vil ikke oppgraderes. Microsoft bytter ut sine PC-er etter tre år.

Selskapet setter 512 MB minne som grense for oppgradering til Vista. Microsoft har uttalt at PC-er med 512 MB minne kjører raskere under Windows XP enn under Vista, mens PC-er med 1 GB minne eller mer får bedre ytelse med Vista.

    Les også:

Til toppen