FORBRUKERTEKNOLOGI

Vista og Office 2007 klare for produksjon

Vista er sluppet i siste prøveutgave, mens produksjonen av Office 2007 starter om få uker.

9. okt. 2006 - 08:21

Microsoft slapp «Release Candidate 2» (RC2) av Windows Vista fredag, og opplyste samtidig at masseproduksjonen av Office 2007 («Release to Manufacture» eller RTM) er bare noen få uker unna.

Vista RC2 har build nummer 5744. Den gjøres tilgjengelig for mellom 50 000 og 100 000 testere, skriver eWeek.

Microsoft tar sikte på å slippe de endelige utgavene av Vista og Office 2007 samtidig. Det innebærer at store bedriftskunder får Vista fra november, og at allmennheten får Vista og Office fra januar 2007. Selskapet tar imidlertid forbehold om mulig utsettelse dersom Vista ikke holder tilstrekkelig kvalitet.

Fra RC1 til RC2 er Vista tilført bedre ytelse, bedre kompatibilitet med applikasjoner, og generelt sett finpusset, heter det i en erklæring fra Microsoft. Erfaringen med RC1 var at flere populære applikasjoner ikke kunne kjøres, se Wikien Windows Vista RC 1 Software Compatibility List.

Ifølge eWeek skal det fortsatt være rundt 1400 kjente feil i Vista, mot over 2400 i slutten av september. eWeek har fått høre at målet er å redusere tallet på feil til under 500 innen Vista er klar for produksjon, men har ikke fått dette offisielt bekreftet.

Microsoft melder at nettstedet der man kan laste ned en betautgave av Office 2007 vil bli stengt fra 25. oktober.

Analytikerne er delt på hvorvidt Microsoft vil holde de selvpålagte fristene for Vista og Office 2007. Gartner har de siste ukene gjentatt at Microsoft vil måtte utsette Vista, mens Goldman Sachs sier selskapet ser ut til å kunne holde den nåværende timeplanen.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.