Vista-salget starter ordentlig i januar

Vista-pakkene vil ikke dukke opp før i slutten av januar - men da er også alle versjoner på norsk klare.

Vista-salget starter ordentlig i januar

Vista-pakkene vil ikke dukke opp før i slutten av januar - men da er også alle versjoner på norsk klare.

Det har vært mye frem og tilbake med når Vista lanseres og når det kommer i salg. For det er flere viktige distinksjoner ved datoene Microsoft har servert.

Microsoft forteller at pro-versjonene for kontorbrukere skal lanseres 30. november, men denne datoen er bare interessant for et mindre antall kunder. For du må ha en volumlisens og du kan bare laste ned Vista. Dessuten er det bare Vista Ultimate, Enterprise og Business-versjonene som er klare - og det på engelsk.

Hovedlanseringen, både for de fleste norske kunder og veldig mange andre kunder over hele verden, skjer først 30. januar.

Først da vil Vista-pakkene stå i butikkene og PCer med Vista ferdig installert komme i salg, forteller Fredrik Gørrissen, OEM-anvarlig hos Microsoft Norge til digi.no.

30. januar vil dog alle Vista-versjonene komme i salg i butikkene - og til nedlastning - på norsk, forteller Gørrissen.

Kunder som vil ha engelsk Vista før dette må ha enten en volumlisensavtale med Microsoft. Microsoft har tre typer avtaler for store, mellomstore og mindre kunder - Enterprise Agreement, Select og Open Agreement. Den siste er åpen for kunder som har tre eller flere PCer, forteller Gørrissen.

Til toppen