Vista-salget tar ikke av før til sommeren

Analyseselskapet Gartner mener bedriftene fortsatt holder igjen Vista-utrulling.

Analyseselskapet Gartner mener bedriftene fortsatt holder igjen Vista-utrulling.

Verdens IT-kunder sier fremdeles nei takk til Windows Vista, viser ferske tall.

Analyseselskapet Gartner har tidligere gått ut og rådet kundene til å vente med å ta i bruk Vista inntil den første oppgraderingen kommer. Foreløpig mener Gartner at Vista er en utgiftspost, og at bare seks prosent av virksomhetene vil ha Vista på plass i løpet av året.

- Man får nok regne med at det drøyer 18 måneder etter lanseringen, altså til midten av 2008, innen virksomheter installerer Vista og det drøyer til 2009 innen utviklingen skyter fart, sier analytiker Annette Jump i Gartner til idg.se.

I tillegg har Forrester Research gjort en markedsundersøkelse blant bedrifter, der 52 prosent svarer at de ikke har planer om å oppgradere til Windows Vista. Elleve prosent planlegger å begynne oppgraderingen til neste år, mens seks prosent sier de vil vente helt til 2010.

Av de 565 IT-sjefene som er med i undersøkelsen til Forrester, svarer 34 prosent at de vil gå over til Vista i løpet av 2007.

Kundene mener XP er stabilt og trygt nok, og mange vil vente til de også har kjøpt ny maskinvare som er bedre tilpasset Vista.

Microsoft har solgt 88 millioner eksempler av Windows Vista, nesten dobbelt så mange som XP-salget da det ble lansert i 2001.

Analyseselskapet Context angir at bare 13 prosent av de PCer som selges i Europa har Vista Business forhåndsinstallert, mens XP Professional fortsatt står for 27 prosent.

Til toppen