Vista SP1 blokkerer disse programmene

Servicepakken til Windows Vista setter en stopper for flere sikkerhets-programmer. Her er listen:

Vista SP1 blokkerer disse programmene
Bilde:

Microsofts store Windows-oppdateringer, servicepakkene, har hatt det med å endre operativsystemet såpass mye at en hel del programvare sluttet å fungere. Dette er gjerne programmer som ikke er laget helt etter Microsofts tankegang og retningslinjer, men for brukerne er det uansett problematisk at programmer de kanskje har gjort seg avhengige av, slutter å fungere.

Nå er den første servicepakken til Windows Vista ferdiglaget, og Microsoft lovet på forhånd at den ikke ville skape nye kompatibilitetsproblemer med annen programvare. Det viser seg nå at dette er en sannhet ikke helt uten modifikasjoner.

    Les også:

Microsoft har selv utgitt en oversikt over programmer som ikke lenger fungerer som de skal. Selskapet har valgt å la Vista blokkere oppstarten av flere velkjent sikkerhetsprogrammer. Dette skal ha blitt gjort i samråd med leverandørene. Årsaken skal være kjente kompatibilitetsproblemer mellom programmene og Windows Vista SP1.

De mest kjente programmene som nå blokkeres, er BitDefender AV 10, BitDefender Internet Security 10, Trend Micro Internet Security 2008 og Zone Alarm Security Suite 7.1.

En del andre, mindre kjente programmer - i alle fall for norske brukere - vil enten ikke starte eller mister deler av funksjonaliteten.

En oversikt finnes på denne siden, men Microsoft skriver at oversikten ikke nødvendigvis er komplett. Det vil være opp til leverandørene av den nevnte programvaren å rette problemene gjennom oppdateringer.