Vista trekker Microsoft til nye høyder

Microsoft står fjellstøtt mens andre IT-selskaper merker børsens vrede.

Vista trekker Microsoft til nye høyder

Microsoft står fjellstøtt mens andre IT-selskaper merker børsens vrede.

Det var knyttet store forventninger til Microsofts kvartalstall. Analytikerne som følger selskapets aksjekurs, forventet et resultathopp.

    Les også:

Nå har programvaregiganten lagt frem tallene for det regnskapsårets andre kvartal. De var gode nok til at selskapets aksjekurs løftet seg med 6,2 prosent etter at de ble kjent.

Som så mange andre IT-aksjer, har også Microsofts aksjekurs gått nedover siden nyttår. Før tallene ble kjent, var nedgangen på 6,6 prosent. De gode tallene sørger således for at Microsoft-aksjen står fjellstøtt mens andre selskaper sliter med usikkerheten som råder dagens aksjemarked.

Overskuddet steg med 79 prosent, sammen liknet med samme kvartal for ett år siden, og endte på 4,71 milliarder dollar. Det var høyere enn hva aksjeanalytikerne hadde forventet. Konsensus blant dem i begynnelsen av måneden, var at Microsoft ville levere et overskudd som var 77 prosent større enn samme kvartal året før.

Omsetningen steg også kraftig. Den økte med 30 prosent, og endte på 16,4 milliarder dollar. Det var også bedre enn hva analytikerne hadde forventet.

Microsofts to viktigste inntektskilder, Windows og Office, fikk god drahjelp av den markante økningen i PC-salget. Selskapet har også lykkes godt med sin Xbox-satsning, og Halo 3 dro inntektene fra spillsatsningen opp.

Microsofts klient-divisjon, som blant annet står for salget av Windows-lisenser hadde en omsetningsøkning på hele 68 prosent.

Denne divisjonen bidro med 4,34 milliarder dollar i omsetning. I tillegg til økt PC-salg, ser det ut til at Microsoft har lykkes med sine differensierte utgaver av Windows. Mange PC-produsenter lot seg overbevise om å forhåndsinstallere de dyrere utgavene av Windows.

Xbox-divisjonen hadde ikke en markant økning, men den dro inn 3,06 milliarder dollar. Det var en forbedring på 3,1 prosent.

Microsofts forretningsdivisjon, som er ansvarlig for Office-pakken, økte sin omsetning med 37 prosent til 4,81 milliarder dollar.

    Les også:

Til toppen