Vista vil presse opp IT-budsjettene

En analyse om kostnadene av Vista serverer både dårlige og gode nyheter - ut i fra hvem du er, særlig her i Norge.

Vista vil presse opp IT-budsjettene

En analyse om kostnadene av Vista serverer både dårlige og gode nyheter - ut i fra hvem du er, særlig her i Norge.

Etter hvert som lanseringen av den svært forsinkede etterfølgeren til Windows XP nærmer seg, begynner bransjen og IT-sjefene å legge sine planer.

Nå har IDC lagt frem en Microsoft-sponset analyse som serverer både dårlige og gode nyheter - ut i fra hvem du er, særlig her i Norge.

IDC påstår at Windows Vista vil skape vil skape over 100.000 arbeidsplasser i Europa, skriver Comon.dk.

Jobben med å rulle ut Vista vil sysselsette 13.000 ansatte i 2007 i Danmark, forteller IDC-analytiker Marcel Warmerdam til digi.no. Noen av disse vil kunne flyttes over fra andre oppgaver, men mange må ansettes, påpeker han.

IDC har foreløpig ikke utarbeidet tall for Norge, men det danske IT-markedet er omtrent like stort som det norske.

Dette hyggelige signaler til IT-bransjen i Norge. Når næringsliv og organisasjoner etter hvert skal bytte over, vil det skape generer mange store jobber.

- Vista skal installeres og integreres. I tillegg skal brukerne læres opp, noe som vil skape mange nye jobber, forteller IDC-analytiker Anders Elbak til digi.no.

digi.no har tidligere snakket med Ementor-sjef Steinar Sønsteby som spådde at Vista ville gi han og hans konkurrenter et hyggelig løft til neste år.

    Les også:

Men økt aktivitet rundt Vista skaper likevel en stor utfordring i Norge, for her er IT-markedet i ferd med å slippe opp for kvalifisert arbeidskraft. Arbeidsledigheten begynner å nærme seg nye bunnrekorder fra dotcom-årene, viser månedstall fra Aetat/Nav.

Og Elbak medgir at IDC-tallene ikke nødvendigvis er gode nyheter for alle kundene som skal ta i bruk Vista. For dem gjenspeiler de nye stillingene utgiftene en innføring av Vista vil bety.

- Om prisen for de nye IT-folkene oppveies av fordelen med Vista, må man selv vurdere, påpeker Elbak.

Han påpeker at det er frivillig å innføre Vista, men dette er en sannhet med modifikasjoner, annen Microsoft-programvare og andre krav vil øke presset for oppgradering over tid.

Til toppen