Vistas servicepakke kommer tidligere

Microsoft har fått mye kritikk for den utsatte lanseringen av Vista SP1. Nå er planene noe endret.

Vistas servicepakke kommer tidligere
Bilde:

Microsoft kunngjorde i begynnelsen av februar at den første servicepakken til Windows Vista er ferdig utviklet, men at det ikke ville bli gjort tilgjengelig for andre enn kommersielle systembyggere før i midten av mars. Årsaken skal ha vært noen mindre problemer knyttet til driverinstallasjon.

Svært mange har stilt seg uforstående til en slik utsettelse av tilgjengeliggjøringen. De fleste med litt teknisk kompetanse antas å kunne håndtere driverinstallasjonen uten problemer.

I går kunne Mike Nash i Microsoft fortelle at selskapet igjen har lyttet til kundene og nå vil gjøre servicepakken tilgjengelig på et tidligere tidspunkt, i alle fall for noen av selskapets kunder.

Allerede fredag i forrige uke ble den endelige SP1-utgaven gjort tilgjengelige for dem som har deltatt i SP1 betaprogrammet. Ved utgangen av denne uken skal den engelskspråklige utgaven av SP1 gjøres tilgjengelig for kunder med volumlisens, mens pakken vil komme på andre språk i løpet av kort tid.

Senere i februar skal SP1 gjøres tilgjengelig for abonnenter av MSDN og TechNet Plus.

    Les også:

Noe av årsaken til at Microsoft har gitt etter, er at den endelige utgave av SP1 egentlig er identisk med Vista Service Pack 1 Release Candidate 1 Refresh 2, den siste testversjonen som i slutten av januar ble gjort tilgjengelig for 15.000 betatestere. Denne versjonen har lenge vært uoffisielt tilgjengelig via fildelingstjenester, men trolig har også installasjonsfilene som PC-produsentene har fått fra Microsoft blitt lekket ut.