Viste dedikert ERP-server for SMB-marked

SAP har grepet fatt i Intels nye «modular server» og tilbyr den ferdig lastet med All-in-One.

Viste dedikert ERP-server for SMB-marked

SAP har grepet fatt i Intels nye «modular server» og tilbyr den ferdig lastet med All-in-One.

I januar lansert Intel noe de kalte for «Modular Server», en rackenhet i 6 U høyde med opptil seks beregningsenheter med to Xeon-prosessorer hver, virtualisert delt lagring med opptil 14 disker, og mulighet for både Ethernet I/O-svitsj og sekundær lagringskontroller.

    Les også:

På den pågående IT-messen CeBIT i Hannover viser den tyske ERP-leverandøren SAP en pakke bestående av Intel Modular Server, ferdig lastet med Suse Linux, SAPs database MaxDB og SAPs nye ERP-system All-in-One, beregnet på små og mellomstore bedrifter. Ifølge SAP dreier det seg om en prototyp som varsler en serie med tilsvarende enheter.

Pakkeløsningen med All-in-One, MaxDB, Suse Linux og Modular Server er utviklet, testet og validert av SAP i samarbeid med Intel, og optimert med tanke på firekjernede Xeon-prosessorer, heter det.

Målgruppen er først og fremst mellomstore bedrifter innen produksjon, service og handel. Pakken skal være rask og enkel å implementere. SAP oppgir ikke pris, men sier på CeBIT at kunder kan regne med å svare 45 prosent i implementeringskostnader og 25 prosent i totale eierkostnader sammenliknet med om de hadde satt sammen en tilsvarende pakke selv.

Pakken skal først markedsføres i Tyskland og fire andre land i Nord-Europa, og deretter til ytterligere 15 land i løpet av året. Systemene vil kunne kjøpes gjennom vanlige serverleverandører, men det er ikke oppgitt konkrete merkenavn.

Til toppen