UTVIKLING

Viste fram Flash-konkurrent på Linux

Utviklere tilknyttet Mono-prosjektet har allerede laget delvis Linux-støtte for Microsofts Silverlight.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. juni 2007 - 09:46

Microsoft annonserte tidligere i år Silverlight, et rammeverk for å lage mer visuelt avanserte websider og webapplikasjoner, som er tilgjengelig for Windows og Mac OS X. I forbindelse med annonseringen ble Novells Miguel de Icaza spurt om Mono-prosjektet, som leverer en Linux-implementering av Microsofts .Net-rammeverk, ville støtte Silverlight.

    Les også:

Dette svarte de Icaza positivt på, og allerede denne uken skal han ha demonstrert en tidlig utgave av Silverlight under Microsofts MIX-konferanse i Paris. Denne utgaven kalles for Moonlight og har som mål å bli kompatibel med Silverlight 1.1.

Den tidlige versjonen kommer ifølge Novells globale PR-sjef, Bruce Lowry, kun to måneder etter at Microsoft lanserte Silverlight 1.1. Selve utviklingsarbeidet av dagens prototyp skal ha tatt 21 dager.

Moonlight består av to komponenter, en nettleser-plugin og et utviklersett (SDK) for utvikling på andre plattformer enn Windows.

Utviklingsarbeidet er på ingen måte ferdig, og selv om koden til Moonlight er tilgjengelig, er det foreløpig kun utviklere som vil ha noen særlig nytte av dagens versjon.

Skjermbilder av webapplikasjoner basert på Moonlight finnes her.

de Icaza sa tidligere i vår at målet er å ha Mono-basert støtte for Silverlight tilgjengelig for Linux innen året er slutt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.