BEDRIFTSTEKNOLOGI

Visual Café for alle

Symantec kommer nå med tre nye versjoner av Visual Café for Java, og utviklingsverktøyet inkluderer full støtte for Java Development Kit(JDK) 1.1.

Liv Torild Mytting
14. aug. 1997 - 12:21

Den nye Visual Café for Java (VCJ) kommer i tre forskjellige utgaver som selskapet håper vil være tilpasset forskjellige nivåer blant brukerne. Symantec har løst dette ved å dele opp markedet for javautviklere i tre kategorier - de som er ferske programmerere, de litt mer erfarne som skaper mer kompliserte applikasjoner, og de som integrerer Internett-baserte applikasjoner med eksisterende databaser. Den nye Visual Café for Java kommer derfor som Web Development Edition, Professional Edition og Database Development Edition, melder Info World Electric.

I tillegg til støtte for JDK1.1, som inkluderer en Just-In-Time(JIT) kompilator, støtter VCJ JavaBeans-biblioteker som muliggjør Plug-and-Play med JavaBeans-komponenter, feilretting gjennom Netscapes nettleser, og JavaSofts Java Foundation Classes(JFC) biblioteker som bidrar til kjappere applikasjonsbygging. Til forskjell fra tidligere utgaver, er det nå også mulig å feilsøke i kildekoden uten å måtte begynne fra toppen etter hver rettelse. Ved å bruke en nettleser til feilretting av en applikasjon, får man testet den ut slik den vil fungere for brukeren.

Web Development-utgaven inkluderer verktøy for HTML og Communicator 4.0, mens det er den profesjonelle utgaven som inkluderer dra-og-slipp-muligheter for JavaBeans og og Java applets, samt visuelle objekter. Databaseutgaven inkluderer dbAnywhere Workgroup Server, muligheter for å generere Java DataBase Connectivity-kode, en automatisk omgjøring av JFC-komponenter til dbAnywhere og Sybase sin SQL Anywhere DataBase.

Programmene vil være på markedet i september og, ifølge selskapet, vil Macintosh-versjonene komme tre uker etter Windows-utgavene.

Prisene vil være rundt $100 for Web-utviklingsutgaven, $300 for den profesjonelle utgaven og $400 for databaseutgaven.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.