BEDRIFTSTEKNOLOGI

Visual J++ med RAD og J/Direct

Microsoft vil trolig begynne testing av sin neste utgave av Visual J++ i løpet av sommeren. Denne har kodenavnet Vegas og vil blant annet ha RAD-egenskaper ("rapid application development").

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. juni 1997 - 17:54

- For å appellere til den store mengden av Visual Basic utviklere og for å opprettholde den generelle RAD-evolusjonen til firmaets utviklingsverktøy, vil Vegas ha et Visual Basic-lignende IDE (integrated development environment). Dette sier Jon Roskinn, markedsdirektør ved Microsofts Visual Tools gruppe. Tanken bak RAD er å gjøre programmeringen enklere ved for en stor del å benytte seg av gjenbruk eller modifisering av ferdige kode-moduler. Dette kan brukes i mange sammenhenger, for eksempel vel utvikling av brukergrensesnitt. Andre typiske egenskaper ved RAD er inter-applikasjons kommunikasjon og "visuelt" utviklingsmiljø. Eksempler på andre utviklingsverktøy som er RAD-baserte er Microsofts Visual Basic, Powersofts Power++ (tidligere Optima++), og Borlands Delphi og C++ Builder.

Tonny Espeset, utvikler av Java-spill ved New Media Science, forteller til digi at han for en stor del bruker Visual J++. - Det har et profesjonelt grensesnitt og en bra debugger, sier Espeset. - Men Java'en er noe umoden. Det er i tillegg en del bugs som er temmelig irriterende.

Espeset er veldig positiv til at RAD skal implementeres i Visual J++. - Hvis opplegget er bra, vil sannsynligvis mange flere bruke Java, fordi terskelen til Java er i dag ganske høy.

Espeset regner derfor med at vi etterhvert vil se mye mer Java-applikasjoner på Internett.

For videre å kunne optimalisere Java på Windows-plattformer, vil den neste store Visual J++ oppgraderingen inkludere Microsofts nylig annonserte J/Direct teknologi, som tillater Java-utviklere å direkte aksessere Win32 API-settet ved å gå utenom den virtuelle Java-maskinen. Ulempen med denne er at programmene som bruker den, kun kan kjøres i et Windows-miljø.

Tonny Espeset har ikke spesielt høy tanker om J/Direct. - Det er bare et forsøk fra Microsoft for å dytte ting inn mot Windows. Sun lager en tilsvarende modul med multimedia-støtte som er flyttbar. Denne er blant annet svært egnet for å lage grafikkintensive applikasjoner.

Espeset sier at hvis J/Direct hadde kommet sammen med en kompilator som lagde eksekverbar kode, ville det ha vært spennende, som et alternativ til C++ og lignende språk.

- Men så lenge J/Direct kun er basert på Java med bytekode, som altså normalt er flyttbar mellom ulike plattformer, er J/Direct bare latterlig, avslutter Espeset.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.