UTVIKLING

Visual Studio 2010 i offentlig betaversjon

Mange kan teste Microsofts kommende utviklerverktøy allerede nå.

Det nye redigeringsverktøyet i Visual Studio 2010.
Det nye redigeringsverktøyet i Visual Studio 2010.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. mai 2009 - 12:58

Som vanlig når Microsoft står foran en ny Windows-utgave, så forbereder selskapet også en ny versjon av utviklingsverktøyet Visual Studio som støtter nyhetene i det nye operativsystemet. Dette gjelder også denne gang.

Microsoft har allerede vist fram Visual Studio 2010 ved flere anledninger, men nå skal alle som ønsker det få muligheten til å teste den kommende versjonen på egen hånd.

Allerede i går ble Beta 1-utgave av Visual Studio 2010 gjort tilgjengelig for medlemmer av Microsoft Developer Network (MSDN), sammen med en betaversjon av .NET Framework 4. Det kunngjorde S. "Soma" Somasegar, sjef for Microsofts utviklingerdivisjon, i et blogginnlegg i går.

Der forteller han at betautgavene vil bli gjort allment tilgjengelig via denne siden i morgen, onsdag.

Det nye redigeringsverktøyet i Visual Studio 2010.
Det nye redigeringsverktøyet i Visual Studio 2010.

Visual Studio 2010 skal selvfølgelig inkludere en rekke nyheter og forbedringer. Hovedpunktene inkluderer et nytt og ryddigere brukergrensesnitt, forbedringer spesielt rettet mot SharePoint-utviklere og flere nye muligheter for de ulike medlemmene av et utviklingsteam.

Det loves forbedringer rettet mot webutviklere, blant annet en IntelliSense-motor for JavaScript som støtter standarden.

Visual Studio 2010 inkluderer også funksjonalitet som skal gjøre det enklere å bygge, debugget og rulle ut applikasjoner som skal kjøres i Microsofts nettskyløsning, Windows Azure.

Det loves bedre databasestøtte, blant annet for Oracle og IBM DB2. Dessuten skal den kommende utgaven av Visual Studio og .NET Framework 4 inkludere funksjonalitet som skal åpne for enklere parallellprogrammering og bedre utnyttelse av systemer med flere prosessorer og prosessorkjerner.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.