UTVIKLING

Visual Studio bare på andre plass

Utviklere mer fornøyde med et konkurrerende produkt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. mai 2011 - 09:07

Microsoft setter stor pris på programvareutviklere, noe som blant annet kjennetegnes av at selskapets viktigste utviklerverktøy, Visual Studio, av mange anses for å være selskapets aller beste produkt. Likevel er det et annet verktøy som utviklere er enda mer fornøyd med.

Analyseselskapet Evans Data Corp har utført en undersøkelse blant drøyt 1200 utviklere fra hele verden om hvor fornøyde de er med ni ulike utviklerverktøy.

Utviklerne har rangert de ulike verktøyene innen 18 ulike kategorier. Best ut kommer IBMs Rational-samling med utviklerverktøy. Denne oppnår førsteplass i seks ulike kategorier, inkludert applikasjonsmodellering, kravhåndtering, støtte for fjernutvikling, støtte for rammeverk, støtte for flerspråklighet og kvaliteten på den tekniske brukerstøtten.

Microsofts Visual Studio oppnår andreplassen og får flest poeng av alle innen kategoriene databaseintegrasjon, visuell og deklarativ støtte, samt for størrelsen og kvaliteten på utviklerfellesskapet.

På tredjeplass kommer webutviklingsverktøyet Zend Studio fra Zend, som fokuserer på PHP-språket. Dette oppnår første plass inne kategorien verktøy for webdesign og webutvikling, samt i kategorien for tilgjengelighet av tredjepartsverktøy.

– Det å forsyne utviklere med overlegne utviklingsmiljøer og -verktøy er et essensielt, strategisk element i utbredelsen av teknologi, og det korrelerer direkte med den endelige suksessen til plattformer og leverandører, sier Janel Garvin, administrerende direktør i Evans Data Corp, i en pressemelding.

– Med Rational har IBM lagt listen veldig høyt og fortsetter å heve den etter hvert som produktserien utvikles og vokser for å møte nye krav i markedsplassen, sier Garvin.

I tillegg til de tre nevnte verktøyene, inkluderte undersøkelsen JDeveloper, Eclipse, JBoss, MyEclipse, Flash Builder og Delphi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.