BEDRIFTSTEKNOLOGI

Visual Studio får MySQL-komponent

Microsoft skal bidra til å gjøre det enklere å lage MySQL-applikasjoner i Windows.

28. juni 2006 - 07:39

MySQL – selskapet bak databasen med samme navn, i åpen kildekode – annonserte i går at selskapet har blitt med i Microsofts Visual Studio Industry Partner-program (VSIP) på «Alliance»-nivå. Dette programmet retter seg mot programvareselskaper som ønsker å utvikle tilleggskomponenter til Microsofts utviklermiljø. Målet er å gjøre det enklere for utviklere å bygge MySQL-baserte applikasjoner for Windows.

– Windows-versjonen av MySQLs databaseserver står allerede i dag for mer enn 40 prosent av de 50 000 nedlastingene som hver dag gjøres fra vår webside. Det er stor interesse for Windows, og vi er stolte over å få samarbeide med Microsoft for å utvide støtten innen åpen kildekodebevegelsen, sier Mårten Mickos, administrerende direktør i MySQL, i en pressemelding.

Det må legges til at de fleste Linux-distribusjoner inkluderer MySQL, og at de fleste Linux-brukere som benytter MySQL, trolig laster ned oppdateringer fra sin Linux-leverandør, ikke fra MySQL direkte. 20 000 daglige nedlastinger av MySQL for Windows, er likevel en formidabel mengde.

VSIP sørger ifølge MySQL for å gi Microsofts partnere de verktøy og ressurser som er nødvendige for å integrere egne verktøy, komponenter og tjenester i Visual Studio 2005.

– Ved å bli med i VSIP gir MySQL mer fleksibilitet til selskapets utviklerfellesskap i forbindelse med utvikling av datadrevne applikasjoner på Windows serverplattformen, sier Bill Hilf, sjef for plattformstrategier hos Microsoft.

MySQL planlegger nå å utvikle en nedlastbar programvarekomponent til Visual Studio 2005. Komponenten skal gjøre det enklere for utviklere å opprette, endre og håndtere MySQL-databaseobjekter gjennom et brukergrensesnitt direkte i Visual Studio.

Samarbeidet skal også innebære at MySQL benytter Microsofts WixX-verktøysett, som er åpen kildekodebasert, for å lage installasjonsfiler for MySQL på Windows-plattformen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.