Visuelt verktøy for ren Java

Suns verktøy som lar deg designe applikasjoner og rammeverk i 100 % Pure Java, er ute i ny versjon.

Suns verktøy som lar deg designe applikasjoner og rammeverk i 100 % Pure Java, er ute i ny versjon.

Sun Microsystems Computer Company (SMCC) annonserer nå versjon 3.1.1 av JavaPlan. JavaPlan er et visuelt designverktøy for å utvikle 100 % Pure Java applikasjoner og JavaBeans.

Programvaren kan ikke sammenlignes med hverken Java Workshop eller Symatechs Visual Café som lar deg editere, kompilere og debugge kode. I JavaPlan benytter du grafiske verktøy for å designe rammeverket og applikasjonene i en modell. Når dette arbeidet er ferdig, overtar JavaPlan og genererer Java kildekode som samsvarer med modellen.

Andre Java-verktøy som Visual Café kan brukes i etterkant for å legge til proprietær logikk og brukergrensesnittkode, samt kompilering og debugging dersom det er ønskelig. JavaPlan supplerer først og fremst Java-verktøyene med designmuligheter, analyser, generering av kode og dokumentasjonsverktøy.

JavaPlan 3.1.1 erstatter JavaPlan 3.0 med utvidet plattformstøtte. Versjon 3.1.1 støtter Solaris 2.4, 2.5 og 2.6, samt Microsofts Windows 95 eller Windows NT 4.0. Sun har så langt ikke planlagt støtte for andre plattformer enn disse.

Markedssjef Tosten Tøfte i Skrivervik Data sier til digi.no at dette vil være et forholdsvis dyrt verktøy, lisensieringen i Norge kan koste omkring 30 000 kroner, mens universiteter og skoler får programmene billigere.

Til toppen