Vital-kunder får BankID

Med BankID kan Vital-kunder nå få e-legitimasjon som kan brukes på tvers av andre portaler.

Med BankID kan Vital-kunder nå få e-legitimasjon som kan brukes på tvers av andre portaler.

Banknæringen kjemper en tøff kamp med myndighetene. En arbeidsgruppe nedsatt av Fornyings- og administrasjonsdepartementet har foreslått at staten skal selv bygge opp en egen statlig ID helt fra grunnen av. BankID utelukkes som en alternativ løsning.

Banknæringen mener arbeidsgruppen legger opp til et risikabelt, langvarig og kostbart prosjekt så lenge eksisterende eID-løsninger blir valgt bort. Regjeringen skal behandle saken neste år.

Men utbredelsen av BankID fortsetter sin utbredelse i finanssektoren. Nå tar Vital Forsikring i bruk BankID.

– Vital har valgt å bli brukersted for BankID fordi vi er opptatt av enkelhet for kunden. Dessuten er det naturlig at Vital, som en del av DnB NOR-konsernet, tar i bruk de samme løsningene som banken satser på, sier Lasse Hatletvedt i Vital Forsikring i en pressemelding.

Introduksjonen av BankID skal gjøre det enklere for Vitals kunder å utføre nettjenester og å tilrettelegger for fullstendige elektroniske prosesser innenfor etablering, endring og oppgjør av forsikringsavtaler.

– Kunden kan bruke den samme e-legitimasjonen som hun bruker for å få tilgang til andre portaler og nettjenester, og Vital blir spart for den betydelige kostnaden det er å sende sikkerhetskort og kode til kundene på en sikker måte, sier Hatletvedt.

– Den virkelig store gevinsten, både for Vital og våre kunder, ligger i BankID-signering og de mulighetene vi da har for å forenkle forretningsprosessene våre, sier Hatletvedt.

Over én million personer har Vital som sin forsikringsforbindelse. Vital Forsikring eies av DnB NOR og er dermed en del av Norges største finanskonsern.

Til toppen