Vital skaffer seg hjelp fra India

Vital skaffer seg hjelp fra India

CSC stakk av med en storavtalen med Vital, takket være sitt India-kontor.

Landets ledende pensjonsselskap Vital har etter en omfattende anbudsprosess valgt CSC som IT-partner for neste fem år, offentliggjorde selskapet i dag.

CSC skal bistå med utvikling, forvaltning og drift av virksomhetskritiske systemer. Utøves alle opsjoner, inkludert ytterligere tre års forlengelse, kan samarbeidet omfatte IT-leveranser for mer enn 500 millioner kroner.

Åpenbart har CSC kapret kontrakten for en rekke andre store aktører, blant annet EDB, som er markedsleder på IT for bank og finansnæringen her i Norge.

Vital Forsikring, som er en del av DnB NOR-konsernet, er landets største pensjonsselskap med nær én million kunder. DnB Nor bruker i dag EDB til en del oppgaver.

- Det har vært tøffe konkurranse, men hvem vi har konkurrert med vil jeg ikke gå inn på, sier Nauste til digi.no.

- Hadde vi bare hatt norske krefter, hadde vi hatt betydelig lavere vinnersjanser. Med CSC India kan får vi både kompetanse og kapasitetet til å kunne. Vi kunne ha bydd uten internsjonale ressurser, men om vi hadde vunnet er et åpent spørsmål.

Kontrakten med Vital bærer foreløpig av å være en rammeavtale, men Nauste spår at en større del, men ikke så mye som halvparten vil bli løst med indiske ressurser.

- Som et internasjonalt IT-selskap med virksomhet over hele verden, satser vi nå spesielt sterkt på bank- og finanssektoren i Norden. Dette er et område hvor vi tradisjonelt står veldig sterkt i Europa, sier Per Kristian Nauste i CSC Norge.

CSC har nær 500 medarbeidere i Norge og totalt i Norden om lag 3700 ansatte. Samtidig innebærer avtalen økende bruk av offshoreressurser fra CSC India.

- Etter en omfattende anbudsprosess har vi valgt CSC basert på selskapets spisskompetanse innen IT-løsninger i pensjonsforsikring kombinert med et fleksibelt internasjonalt leveransesystem, utdyper Bård Benum i Vital.

Til toppen