BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vitner klare i Microsoft-saken

Navnene på de fire vitnene som Microsoft har fått lov til å avhøre for å kaste lys over alliansen mellom Sun, Netscape og America Online, er klare.

Eirik Rossen
23. apr. 1999 - 17:10

Disse spesielle avhørene skal gjennomføres for åpne dører neste uke. Framgangsmåten er anvist av dommer Thomas Penfield Jackson etter en anmodning fra Microsoft.

De fire er executive vice president Peter Currie i Netscape, visepresident og chief operating officer Mike Popov i Sun, toppsjef Steve Case i America Online (AOL), og AOLs sjef for interaktive tjenester, Barry Schuler. Currie skal i ilden onsdag 28. april, mens Popov avhøres to dager seinere.

Microsoft ønsker å samle materiale for å bevise at alliansen mellom Sun, Netscape og AOL utgjør en så reell trussel mot selskapets nåværende markedshegemoni at det ikke kan komme på tale å sette i gang straffetiltak. Poenget som Microsoft ønsker å drive gjennom, er at markedet endrer seg så raskt at enhver monopolsituasjon nødvendigvis må bli midlertidig.

Mandag offentliggjøres listen over de siste seks vitnene, tre for hver part, som skal avhøres i selve rettssaken, som tar til igjen i midten av mai.

Det har stille rundt de uformelle forhandlingene mellom Microsoft og myndighetene om et eventuelt forlik. Da han overrakte MIT (Massachusetts Institute of Technology) en sjekk på 20 millioner dollar 12. april for å bidra til en ny datalab, sa Gates at Microsoft ikke ville fravike to grunnleggende prinsipper: frihet til å fornye, og fortsatt integritet for Windows. Det blir man jo ikke særlig klok av.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.