VIVALDI

Vivaldi har fått støtte for kommandokjeder

Den norske nettleseren er ute i en ny versjon, nok en gang med flere valgmuligheter til brukerne.

I Vivaldi 4.1 og nyere kan brukere sette samme kjeder av brukergrensesnitt-kommandoer som kan utføres i en sekvens.
I Vivaldi 4.1 og nyere kan brukere sette samme kjeder av brukergrensesnitt-kommandoer som kan utføres i en sekvens. Skjermbilde: Vivaldi Technologies
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juli 2021 - 09:00

Nettleseren til norske Vivaldi Technologies, som heter Vivaldi, har i dag kommet i en ny versjon – 4.1 – som introduserer enda noe funksjonalitet som nettleseren trolig er temmelig alene om å tilby. 

Den mest spennende denne gang er muligheten til å sette samme kommandokjeder – sekvenser av allerede eksisterende kommandoer i nettleseren – som deretter kan utføres samlet ved hjelp av for eksempel en tastatursnarvei eller menyvalg. 

Det er mer enn 200 kommandoer å velge mellom, så mulighetene bør være mange. Et enkelt eksempel er at man ønsker å åpne en gitt samling med websider i separate faner som vises side ved side i nettleservinduet. 

Det er også mulig å legge inn pauser mellom enkelte kommandoer, dersom det er hensiktsmessig. 

Om du har lyst til å overta jobben til denne mannen, Valgardur Hlöðversson, vil Opera betale deg over 100.000 kroner.
Les også

Opera: Vil gi deg 100.000 for å bruke nettleseren deres på en øde øy

Trekkspill-faner

Plassmangel er en utfordring for brukere som liker å ha mange faner åpne på en gang i nettleseren. Dette kan gjøre det vanskelig å finne fram til fanen man ønsker. Vivaldi forsøker å løse dette på flere ulike måter. I Vivaldi 4.1 er det nå mulig å mulig å kollapse fanestablene horisontalt med ett klikk på musen. Når stabelen er kollapset, vises bare den sist åpnede fanen i stabelen, samt et symbol brukeren kan klikke på for å utvide stabelen igjen. 

Vivaldi kaller dette for Accordion Tabs. 

Nytt er også at Windows-versjonen kan oppdatere seg selv i bakgrunnen, dersom den er installert for enkeltbrukere eller som «standalone». 

I tillegg har lesemodus i nettleseren fått en tidsangivelse som skal kunne antyde hvor lang tid brukeren vil bruke på å lese innholdet som vises. 

Arc-nettleseren er et ambisiøst prosjekt, og nå har utvikleren vist frem atter nye funksjoner.
Les også

Denne nettleseren bruker kunstig intelligens til å surfe nettet for deg

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.