Vivendi snuser på Canal Digital-aksjer

Europas største medieselskap, Vivendi Universal, er i samtaler med Telenor om å kjøpe selskapets aksjepost i Canal Digital.

Vivendis problembarn heter Canal Plus, som Vivendi kontrollerer og som allerede eier 50 prosent i Canal Digital.

Ifølge Financial Times er det Vivendis ønske om større kontroll over selskapene for å redusere tapene som er årsaken til at Telenors aksjepost nå kan være for salg.
Telenor er midt inne i en omorganiseringsprosess der ytterligere deler av selskapet i tillegg til EDB, Bravida og Telenor Media kan bli definert som utenfor kjerneområdet.


- Jeg er ikke fornøyd med våre finansielle resultater i de nordiske land, og vi er i diskusjoner med Telenor, sier en av styremedlemmene i Vivendi, Denis Olivennes, til avisen. Han tror det er mulig å gjøre avtaler i Norden, men utelukker ikke at det kan ta tid.

Vivendi vil også gjøre mer i Norden og aller helst fusjonere sin egen Canal Plus Nordic med hovedkonkurrent TV1000, som er eid av Modern Times Group.

Sist uke ble det kjent at Vivendi fusjonerer sitt Telepiu med konkurrenten Stream, eid av Rupert Murdoch og Telecom Italia. Målet er også en fusjon på det polske markedet der UPC er motparten.

Et nordisk aksjekjøp kan imidlertid bli vanskelig. Strategidirektør i Telenor Broadband Services, Erik Nord, sier at Telenor vil forbli en aksjeeier i Canal Digital.

En konsekvens av fusjonene Vivendi nå forsøker, er at det etableres nasjonale de facto monopoler på betal-TV plattformer. EU-kommisjonen avviste en slik fusjon i 1998 da Bertelsmann og Kirch's konkurrerende plattformer ønsket fusjon.

Canal Digital tapte 200 millioner kroner i fjor, en økning på 50 prosent fra 1999.

Til toppen