VMware åpner opp virtuelle disker

Spesifikasjonen på VMware diskformat for virtuelle maskiner vil heretter være fritt tilgjengelig.

Spesifikasjonen på VMware diskformat for virtuelle maskiner vil heretter være fritt tilgjengelig.

VMware annonserte i går at selskapets spesifikasjon for definering og formatering av virtuelle harddisker i virtuelle maskinmiljøer nå er fritt tilgjengelig for nedlasting.

Nyheten gjør det mulig for utviklere, programvareleverandører og andre å inkludere støtte virtuelle harddisker formatert etter VMware spesifikasjon. Lisensene skal være kompatible med de som opererer under åpen kildekodelisenser som GPL.

Dessuten har VMware forpliktet seg til å støtte alle andre åpne diskformater for virtuelle maskiner som tas i bruk av kundene, samt arbeide for en konvergering av åpne standarder innen dette området.

- Oppfordringer til bruken av et felles diskformat for virtuelle maskiner bør kunne føre til bedre interoperabilitet på tvers av bransjen. VMwares initiativ til å åpne opp selskapets diskformat for virtuelle maskiner, et format som allerede er benyttes bredt i bransjen, er en viktig utvikling innen virtualiseringsområdet og vil komme både kunder og uavhengige programvareleverandører til gode, mener Al Gillen, forskningsdirektør for systemprogramvare i analyseselskapet IDC.

- Vi mener at bred bruk av et felles diskformat for virtuelle maskiner vil føre til flere produkter å velge mellom, sammen med samspillevne på tvers av kundenes miljøer, sier Gillen.

Fra før benytter programvareleverandører som Akimbi Systems, Altiris, BMC Software, PlateSpin, rPath, Surgient, Symantec og Trend Micro VMwares diskformatspesifikasjon i ulike produkter.

Mer informasjon om VWware Virtual Machine Disk Format (VMDK) finnes på denne siden.

Til toppen