RESULTATERFINANS

VMware blir største børs-notering siden Google

EMC gjorde et røverkjøp da de kjøpte VMware for noen hundre millioner i kontanter i 2003.

13. aug. 2007 - 10:24

Lagringsgiganten EMC kjøpte virtualiseringseksperten VMware i desember 2003 for 635 millioner dollar i kontanter.

Det var en høy pris dengang, men lite i forhold til hva selskapet er verdt i dag. VMware dobler omsetningen hvert år, og virtualisering er en av IT-bransjens mest spennende felt for tiden.

Med VMwares virtualiseringsteknologi kan flere operativsystemer kjøres på en og samme maskin samtidig. Selskapets mer avanserte løsninger gjør det også mulig å flytte et operativsystem fra en server til en annen i fart, uten at brukerne merker noe som helst. Det gjør det både billigere og enklere å drive vedlikehold og oppdateringer av avanserte serverparker.

Nå skal EMC børsnotere datterselskapet, men de passer på å ikke selge ut mer enn absolutt nødvendig. Kun 10 prosent av selskapets aksjer blir tilgjengelige for resten av markedet, og investorer står i kø for å sikre seg en bit.

Blant store IT-giganter som vil ha en bit, finner vi selskaper som Cisco og Intel. Cisco betalte 150 millioner dollar for 1,6 prosent av aksjene, og før det betalte Intel 219 millioner dollar for 2,5 prosent.

    Les også:

Etterspørselen etter VMware aksjer er så stor at markedsanalytikere anser det for å være den største siden Google ble børsnotert i 2004.

Prisen på aksjen i børsemisjonen vil ifølge Financial Times ligge på mellom 27 og 29 dollar. Det betyr at selskapet prises tett oppunder 10 milliarder dollar.

Dermed har EMC fått gleden av en vannvittig verdistigning. Dersom de hadde solgt de ti prosentene av VMware, istedenfor å utstede en emisjon, ville de ha tjent inn hele kjøpsbeløpet og vel så det, og allikevel sitte igjen med 90 prosent av selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.