RESULTATERFINANS

VMware dobler omsetningen hvert år

EMC børsnoterer datterselskapet, men vil ikke slippe kontrollen. Det går rett og slett for godt.

30. apr. 2007 - 08:41

VMware er et programvareselskap som lever av å levere virtualiseringsløsninger som blant annet gjør det mulig å kjøre flere operativsystem samtidig på en og samme maskin, samt å flytte et operativsystem fra en maskin til en annen i fart.

    Les også:

EMC kjøpte VMware for 635 millioner dollar i slutten av 2003. De betalte kontant. Nå skal EMC børsnotere sitt heleide datterselskap, og i den forbindelse vurderer de å hente inn så mye som 100 millioner dollar i en emisjon.

Lagringsspesialisten vil allikevel på ingen måte gi slipp på sitt datterselskap. Til det går selskapet for godt, og EMC vil derfor ikke selge mer enn ti prosent av selskapet.

VMware har vokst kraftig siden de ble kjøpt opp, og de har allikevel gått med overskudd hele veien. I 2004 omsatte selskapet for 219 milloner dollar og ble sittende igjen med 17 millioner i overskudd. Året etter ble omsetningen nesten doblet. Da endte den på 387 millioner dollar, og et overskudd på 67 millioner. Ifjor, i 2006, presterte selskapet å nesten doble omsetningen en gang til. Det endte på 704 millioner dollar og av det ble selskapet sittende igjen med et overskudd på 87 millioner dollar.

Både Microsoft og åpen kildekode-aktører har fått øynene opp for hvor viktig virtualisering er i ferd med å bli. Som en følge av økt konkurranse har VMware begynt å dele ut noen av sine produkter gratis, som for eksempel VMware Player og VMware Server. Deres mer avanserte produkter selger imidlertid så godt at dette på ingen måte har påvirket resultatene, ihvertfall foreløpig.

VMware selv er trygge på fremtiden.

- Vi tror at markedet for våre virtualiseringsløsninger er stort og raskt voksende, skriver EMC i børsprospektet til VMware, ifølge CNet News.

digi.no fikk for kort tid siden en lengre teknisk gjennomgang av hva selskapet leverer av løsninger, samt en forklaring på hvorfor de tror de skal klare å holde konkurrenter som Microsoft på en betryggende avstand. Her kan du lese mer om det.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.