VMware får svi etter knalltall

VMware fortsetter å vokse raskt, men en tilnærmet dobling av omsetningen er ikke godt nok for aksjemarkedet.

VMware får svi etter knalltall

VMware fortsetter å vokse raskt, men en tilnærmet dobling av omsetningen er ikke godt nok for aksjemarkedet.

VMware er en av bransjens raskest voksende selskap. Det var store forventninger til selskapet da det ble børsnortert i fjor, og aksjekursen har priset inn en veldig kraftig vekst i den kommende tiden.

Nå har selskapet lagt frem resultatene for sitt fjerde kvartal, og de viser en resultatvekst på hele 150 prosent sammenlignet med ett år gamle tall. Fortjenesten endte på 78,2 millioner dollar.

Omsetningen steg også kraftig. Den endte på 412 millioner dollar, en vekst på hele 80 prosent.

Det var likevel ikke godt nok for aksjemarkedet. Ifølge CNN Money, falt aksjekursen hele 27 prosent i etterhandelen etter at tallene ble offentliggjort. Markedet hadde forventet enda kraftigere vekst, og når tallene var litt lavere enn forventet gikk det hardt utover aksjekursen.

Aksjekursen ligger nå rundt 60 dollar, en kraftig nedgang fra rekordnoteringen på litt over 125 dollar i oktober i fjor.

VMware er den definitive markedslederen innen virtualiseringsteknologi, men Microsoft forsøker å ta igjen forspranget og Citrix har hivd seg på kappløpet gjennom kjøpet av åpen kildekode-løsningen XenSource.

Selv om de neppe vil ta igjen VMware med det første, er analytikerne som følger selskapet bekymret for at virtualiseringsspesialisten vil måtte ty til priskutt som en følge av at konkurrentene tilbyr sine mer umodne produkter til en mye lavere pris.

På en telefonkonferanse, sa VMwares finansdirektør, Mark Peek, at de forventet en omsetningsvekst på 50 prosent i inneværende år.

Programvareselskapet hentet 52 prosent av omsetningen sin i USA. 69 prosent av inntektene kom fra lisenssalg, resten kom fra tilleggstjenester.

Til toppen