VMware gir gratis oppgradering til Mac-folket

Gir bort oppgradering til Fusion 2-lisensen får å få bedrifter til å bytte fra Windows til Mac.

VMware går aggressivt ut mot Microsoft Windows.
VMware går aggressivt ut mot Microsoft Windows.

Gir bort oppgradering til Fusion 2-lisensen får å få bedrifter til å bytte fra Windows til Mac.

I kampen om markedsandeler på PC-markedet har Apple spist markedsandeler med sine Mac-maskiner, men det kan likevel være et stort behov for å kkunne kjøre Windows elller Linux på maskinen.

Det gjøres lett ved hjelp av et virtualiseringsprogram, og VMware er en av aktørene som har tilbudt et slikt produkt til Mac-brukerne. Det heter VMware Fusion.

På den pågående VMworld-konferansen i Las Vegas, der VMware har samlet hele 14.000 deltagere, lanserer virtualiseringsspesialisten en rekke nye produkter. En av de er versjon 2.0 av Fusion.

Det litt spesielle med denne lanseringen, er at VMware ikke skal ta betalt for oppgraderingen. De lanserer den som en gratis nedlasting til alle som har kjøpt en lisens for 1.x-utgaver av VMware Fusion.

- VMware Fusion 2 gjør det enkelt og morsomt å for alle Mac-brukere å kjøre Windows-applikasjonene de trenger, samtidig som de beholder Mac-opplevelsen som de ønsker, sier Pat Lee, sjef for forbrukerprodukter i VMware, i en pressemelding.

VMware og Lee har tydeligvis en sterk preferanse for Mac, selv om de annerkjenner at det er behov for å støtte Windows.

- Vi ønsker å vise kundene at Windows er bedre på en Mac, sier Lee.

VMware hevder at interessen for Fusion og virtualiseringsløsningene strekker seg langt lengre enn bare til individuelle brukere. De håper at en god virtualiseringsløsning på Mac, skal gjøre det mulig for flere bedrifter og avdelinger å gå helt over til Mac, og at Windows-støtten håndteres gjennom virtualisering.

Her får de støtte fra analyseselskapet IDC.

- Med teknologiene som er tilgjengelige i dag, som for eksempel VMware Fusion, så er det lettere for avdelinger og hele selskaper å ta i bruk Apples maskinvare og programvare, samtidig som de kan fortsette å bruke Windows-applikasjoner, sier Michael Rose, analytiker i IDC, i pressemeldingen fra VMware.

Blant funksjonene i Fusion 2 som skal gjøre en slik overgang mulig, fremhever VMware muligheten for å sømløst dele filer og kataloger på tvers av Windows og Mac, samt at hvilken som helst Mac-fil kan startes direkte fra Windows. Det er også lagt inn støtte for at den virtuelle Windows-sesjonen kan spres på flere skjermer samtidig.

VMware hevder også at Windows blir mer stabilt hvis det kjøres virtuelt på en Mac. Den nye utgaven av Fusion har en kontinuerlig og automatisk snapshot-funksjon som gjør det mulig å gå tilbake til hvordan den virtuelle maskinen var på forskjellige tidspunkt. Dette er funksjonalitet som delvis ligger i Windows i form av gjenopprettelsespunkter, men med virtualisering så har man større kontroll over hva som gjenopprettes.

De som ikke har en 1.x-lisens, kan kjøpe Fusion 2 på vanlig måte. Prisen ligger på 80 dollar, eller 80 euro.

    Les også:

Til toppen