BEDRIFTSTEKNOLOGI

VMware holder styr på nære og fjerne utviklere

VMware tilbyr et nytt verktøy for å effektivisere distribuert utvikling og testing av programvare.

7. nov. 2006 - 13:14

VMware melder at de vil tilby en endelig versjon av et nytt produkt, Lab Manager, i løpet av desember. Interesserte kan laste ned en betaversjon fra selskapets nettsted.

Hensikten med VMware Lab Manager er at en bedrift kan stille en egen virtualisert serverpool til disposisjon for sine utviklere og utviklingspartnere. Serverpoolen kan raskt omkonfigureres til å reprodusere det miljøet utviklerne arbeider mot. Selv de mest kompliserte miljøene skal kunne reproduseres virtuelt i løpet av sekunder. Alle utviklere og testere forholder seg til den samme fysiske samlingen av servere, nettverk og lagring, og all kode lagres sentralt i miljøet som Lab Manager kontrollerer.

Oppsett og deling av de ulike virtuelle miljøene håndteres gjennom Lab Manager.

Det utviklerne og testerne opplever, er at de får tilgang til miljøet de arbeider mot gjennom en selvbetjeningsportal.

Trenger de en bestemt kombinasjon av servere og operativsystemer i en gitt konfigurasjon, kan disse etableres virtuelt på kort tid, og så lagres til gjentatt bruk. IT-avdelingen slipper å ta seg av disse oppgavene, og kan konsentrere seg om brukeradministrasjon, utlegg av fysiske maskiner, og fordeling av lagringskvoter.

Hvordan dette kan utnyttes i en geografisk distribuert organisasjon, illustreres i denne skissen:

Her utnyttes de fysiske maskinene effektivt døgnet rundt, med svært ulike virtuelle miljøer, og også en outsourcing-partner trekkes med fra India.

VMware mener at distribuert tilgang til virtuelle test- og utviklingsmiljøer bidrar til å effektivisere arbeidet, og til å redusere kostnadene.

Man vil kunne redusere investeringsnivået for testressurser, og også drive disse billigere. Programvareutviklingen vil kunne skje raskere, og gi bedre kvalitet, ifølge VMware. I jakten på feil i programvaren, og etter hvilke betingelser som gjør at feilen kan reproduseres, vil Lab Manager spare både tid og ressurser, heter det. Har man utviklere som arbeider fra fjerne lokasjoner, sørger Lab Manager for at de får samme tilgang til det virtuelle miljøet.

VMware peker også på den fordelen det innebærer at utviklerne alltid arbeider mot et sentralt miljø, i stedet for å kopiere kode fram og tilbake mellom lokale og sentrale maskinparker, særlig med tanke på å verne koden mot innsyn og kopiering fra uvedkommende.

Prisen på VMware Lab Manager avhenger av antall prosessorer i servermiljøet, og starter på 15 000 dollar.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.