VMware integreres i serverne fra de store

VMware har gjort avtaler om integrert hypervisor med alle de store server-leverandørene.

VMware integreres i serverne fra de store

VMware har gjort avtaler om integrert hypervisor med alle de store server-leverandørene.

I forbindelse med sin store europeiske kundesamling i den franske middelhavsbyen Cannes denne uken, har VMware kunngjort avtale med de store serverleverandørene Dell, Fujitsu Siemens, HP, IBM og Sun.

Avtalene med Dell, Fujitsu Siemens, HP og IBM går ut på at hypervisoren VMware ESX 3i skal integreres i aktuelle x86-drevne servere. Avtalene innebærer at hypervisoren leveres prekonfigurert og tilpasset aktuelle servere, slik at kundene kan starte sin første virtuelle maskin på disse serverne i løpet av få minutter. Ifølge VMware er ESX 3i den minste hypervisoren – 32 megabyte – og samtidig den eneste som er uavhengig av operativsystem, selv om den henter mye fra Linux.

VMware håper forhåndsintegreringen vil være et springbrett for å få de som kjøper disse serverne til å oppgradere til VMware Infrastructure 3 (VI3), det vil si til hele suiten av verktøy for virtuelle datasentre. VI3 gir tilleggsfunksjonalitet for drift, belastningsfordeling, flytting av virtuelle maskiner uten driftsstans, energistyring med mer. Avtalene med leverandørene forutsetter at kundene skal gis enkel tilgang til evalueringsutgaven av denne pakken.

Avtalen mellom VMware og Sun er noe mer omfattende, siden det er maktpåliggende for Sun og sikre at Solaris for x86 fungerer prikkfritt og effektivt på VMwares hypervisor.

Avtalen med Sun dreier seg følgelig om at Sun vil tilby sine kunder hele VI3, og selv sørge for support på VMware-produktet. Kunder som går inn på Suns gratis 60 dagers «prøv en server»-tilbud, vil også få adgang til gratis utprøving av hele VI3.

    Les også:

Til toppen