Abonner
AVTALER & KONTRAKTER

VMware kjøper Java-spesialist

Beveger seg ut i nettskyen med sitt største oppkjøp noen sinne.

VMware kunngjorde mandag at de kjøper SpringSource, en stor leverandør av åpen kildekode-verktøy for Java-utviklere, webapplikasjoner og systemhåndtering.

Virtualiseringsspesialisten betaler til sammen 420 millioner dollar, vel 2,5 milliarder kroner, i kontanter og verdipapirer. Oppkjøpet er selskapets største noen sinne.

Målet med investeringen skal være å utvikle nye produkter som gjør det enklere å utvikle, kjøre og administrere programvare og nettjenester, både internt i bedrifter og eksternt i nettskyen.

Slike løsninger vil ifølge VMware åpne for raskere utvikling av nye web- og forretningsapplikasjoner, som kan driftes i en eksisterende vSphare-basert arkitektur.

VMware vokste seg store ved å modernisere infrastrukturen i datasentra gjennom sin virtualiseringsteknologi, som både har gitt kostnadsbesparelser og driftsfordeler for kunder.

- Ved å kombinere kreftene våre er jeg sikker på at vi kan levere løsninger som dramatisk forenkler enterprise IT, uttaler SpringSource-sjef Rod Johnson.

    Les også: