VMware kjøpte israelsk overvåker

De blar opp et ukjent beløp for en israelsk spesialist på overvåking av applikasjonsytelse.

VMware kjøpte israelsk overvåker

De blar opp et ukjent beløp for en israelsk spesialist på overvåking av applikasjonsytelse.

Virtualiseringsspesialisten VMware ble børsnotert i fjor, etter å ha vært et heleid datterselskap av lagringsgiganten EMC i noen år.

Det er knyttet store forventninger til veksten i virtualiseringsløsninger, og VMware er den definitive lederen i dette markedet selv om Microsoft satser for fullt, og selv om Citrix har kjøpt friprog-alternativet XenSource.

Virtualisering er i ferd med å bli en plattform i seg selv, og det har poppet opp en rekke produkter i økosystemet rundt VMware. Virtualiseringsspesialisten har derfor muligheten til å kjøpe seg manglende funksjonalitet, i tillegg til å utvikle den selv.

Nå har VMware nettopp benyttet seg av den muligheten gjennom å kjøpe B-hive, et selskap som leverer løsninger for overvåkning av applikasjonsytelse. De er et israelsk selskap som ble stiftet så sent som i 2005.

B-hive's løsninger kan også brukes på plattformer som ikke er virtualisert, men VMware er nok mest interessert i funksjonaliteten som gjør det mulig å oppdage om ytelsen på de virtuelle serverne er i ferd med å falle.

VMware's plattform gjør det mulig å flytte virtuelle servere fra en fysisk server til en annen uten nedetid, og hvis de blir bedre på å oppdage når serverne bør flyttes så vil det trolig gi økt fleksibilitet og bedre utnyttelse av kapasiteten i virtuelle serverparker.

VMware opplyser ikke hvor mye de betalte for B-hive, noe som i praksis betyr at kjøpssummen er for liten til at den påvirker regnskapstallene i nevneverdig grad.

Til toppen