VMware kjøpte israelsk overvåker

VMware kjøpte israelsk overvåker

De blar opp et ukjent beløp for en israelsk spesialist på overvåking av applikasjonsytelse.

Virtualiseringsspesialisten VMware ble børsnotert i fjor, etter å ha vært et heleid datterselskap av lagringsgiganten EMC i noen år.

Det er knyttet store forventninger til veksten i virtualiseringsløsninger, og VMware er den definitive lederen i dette markedet selv om Microsoft satser for fullt, og selv om Citrix har kjøpt friprog-alternativet XenSource.

Virtualisering er i ferd med å bli en plattform i seg selv, og det har poppet opp en rekke produkter i økosystemet rundt VMware. Virtualiseringsspesialisten har derfor muligheten til å kjøpe seg manglende funksjonalitet, i tillegg til å utvikle den selv.

Nå har VMware nettopp benyttet seg av den muligheten gjennom å kjøpe B-hive, et selskap som leverer løsninger for overvåkning av applikasjonsytelse. De er et israelsk selskap som ble stiftet så sent som i 2005.

B-hive's løsninger kan også brukes på plattformer som ikke er virtualisert, men VMware er nok mest interessert i funksjonaliteten som gjør det mulig å oppdage om ytelsen på de virtuelle serverne er i ferd med å falle.

VMware's plattform gjør det mulig å flytte virtuelle servere fra en fysisk server til en annen uten nedetid, og hvis de blir bedre på å oppdage når serverne bør flyttes så vil det trolig gi økt fleksibilitet og bedre utnyttelse av kapasiteten i virtuelle serverparker.

VMware opplyser ikke hvor mye de betalte for B-hive, noe som i praksis betyr at kjøpssummen er for liten til at den påvirker regnskapstallene i nevneverdig grad.

Til toppen