VMware klar med sitt nye hovedprodukt

vSphere 4, etterfølgeren til VI III, er markedsklar en måned før planen.

VMware klar med sitt nye hovedprodukt

vSphere 4, etterfølgeren til VI III, er markedsklar en måned før planen.

VMware kunngjorde offisielt sitt nye infrastrukturprodukt vSphere 4 i april, etter å ha snakket om det siden februar. Markedslanseringen ble oppgitt å være innen utgangen av andre kvartal. Fredag meldte VMware at produktet nå er klar for markedet, rundt en måned tidligere enn planlagt.

Ifølge teknologisjef Kristine Dahl i VMware Norge, er vSphere fjerde generasjon virtuell infrastruktur, og etterfølgeren til Virtual Infrastructure III.

– Det er et system for datasenteret. Det administrerer maskinvaren, og tilbyr støttetjenester til virtuelle servere.

Den grunnleggende ideen er at applikasjoner pakkes inn i virtuelle maskiner med så små operativsystemer som mulig, såkalte «just enough OS», forkortet «JeOS». Man skriver en applikasjon, og så velger man et OS som får det til å virke optimalt. Sikkerhet, feiltoleranse, tilgang til fysiske ressurser, skalerbarhet, lastbalansering, prioritet i nettverk med mer, styres gjennom den virtuelle infrastrukturen.

vSphere 4 er følgelig en omfattende familie av produkter for å bygge og drifte en virtuell infrastruktur.

– Hele bransjen er opptatt av denne problemstillingen. Også Microsoft sysler med en JeOS-variant av Windows, og Cisco arbeider med en modulbasert infrastruktur der tjenestene er i stand til å flytte seg selv. Det snakkes om å «skjule rørleggerarbeidet». Applikasjonsleverandørene får reduserte salgs- og supportkostnader siden all distribusjon kan skje over nett: Applikasjonen kommer ferdig installert. Dette gjør samtidig livet betydelig lettere for kunden.

Dahl understreker at de som konkurrerer om å levere løsninger for virtuell infrastruktur, samtidig legger opp til at man ikke skal låse kunden til en bestemt løsning.

– Den lokale nettskyen skal være kundens egen. Kunden skal kunne sjekke ut av vårt hotell.

De som velger vSphere 4 forespeiles store gevinster. Sammenliknet med Virtual Infrastructure III snakker VMware om 30 prosent større grad av serverkonsolidering, ytterligere 20 prosent strømsparing og 50 prosent spart lagring. Til en viss grad forutsetter dette at man også bytter til Intels nye Nehalem-baserte servere.

    Les også:

Til toppen