VMware klar med virtuell PC på USB-pinne

VMware er klar med VMware ACE 2 for enkel utlegging av virtuelle PC-er, også på USB-pinner.

VMware klar med virtuell PC på USB-pinne
Bilde:

VMware melder i dag at de er klare til å levere VMware ACE 2 Enterprise, en løsning som har vært tilgjengelig som beta siden mars.

    Les også:

Produktet lar IT-avdelingen sette sammen en standard PC med operativsystem, data og applikasjoner, tilordne den brukerrettigheter og regler, pakke det hele i en virtuell maskin, og så fordele det til enhver PC i organisasjonen.

Den virtuelle PC-en er under konstant overvåking og styring fra sentralen, samtidig som brukeren ikke hindres fra å installere egne løsninger i den samme fysiske maskinen. Disse løsningene holdes strengt atskilt fra den virtuelle maskinen, og det er bare denne – med sine innstillinger og tjenester – som kan brukes i forhold til jobben.

Den virtuelle maskinen kan fordeles over lokalnettet, eller den kan lagres på enhver form for USB-basert lagringsenhet og overføres til en PC derfra.

Denne siste egenskapen er døpt Pocket ACE. Den virtuelle maskinen kan dermed fraktes rundt på en USB-minnepinne, en bærbar disk, eller til og med en musikkspiller som Apple iPod.

Opptil flere tusen virtuelle PC-er kan styres sentralt gjennom VMware ACE Management Server.

Ifølge VMware skal ACE 2 tilby enklere drift og utlegging av PC-er, enklere kontroll med at brukerne holder seg til oppsatte regler, sikrere bruk av ikke-autorisert maskinvare som hjemme-PC-er og bærbare, enklere sikkerhetskopiering og tilbakeføring og bedre opplevelse hos sluttbruker.

De virtuelle maskinene kan begrenses i tid, og på sentralt hold kan ACE-klienter aktiveres og deaktiveres etter ønske.

I tillegg til Windows Vista, kan de virtuelle PC-ene kjøre flere varianter av Linux, som Mandriva, Novell, Red Hat og Ubuntu. Hver virtuell maskin kan konfigureres med opptil 8 GB minne. Pocket ACE støtter USB 2.0.

Denne nettsiden hos VMware gir nærmere opplysninger om prising, lisensiering og nedlasting: ACE.