VMware med gratis virtualisering

Gir bort hypervisor for å hamle opp med Microsoft.

VMware med gratis virtualisering

Gir bort hypervisor for å hamle opp med Microsoft.

Virtualisering er i vinden, og det er også kampen om kundene som ønsker slike løsninger.

Teknologien gjør det mulig å flytte operativsystem fra maskin til maskin uten hensyn til underliggende maskinvare, noe som gjør det mulig å utnytte serverkapasitet mer effektivt.

VMware er markedsledende på området, men blir utfordret av Microsoft, som har jobbet hardt for å ta igjen det teknologiske forspranget.

Nylig slapp Microsoft virtualiseringslaget Hyper-V, og nå svarer VMware på konkurransen.

    Les også:

ESXi, en versjon av selskapets virtualiseringsmotor spesiallaget for å bruke så lite minne som mulig, blir gratis fra og med førstkommende mandag.

Frem til da koster en lisens 495 dollar, eller om lag 2500 kroner.

Denne programvaren skal håndtere alle funksjoner som den eldre versjonen av ESX tilbyr. Det inkluderer støtte for vmotion-teknikken, som gjør det mulig å flytte en virtuell maskin til ny server mens den fortsatt er i bruk.

Prisene på VMwares øvrige produktportefølje vil ikke bli endret i denne omgang.

Beslutningen om å tilby ESXi gratis vil ifølge talspersoner i selskapet «gjødsle markedet» med VMware sitt kjerneprodukt, og gi kundene mulighet for å eksperimentere før de kjøper kraftigere produkter, skriver InformationWeek.

Gartner-analytiker Tom Bittman mener beslutningen er av stor betydning. Det gjør det enklere for VMware å konkurrere med Microsoft, som pakker sin virtualiseringsmotor sammen med de dyrere versjonene av Windows Server.

- Dette tar bort prisargumentet, sier Tom Bittman til IDG News.

De fleste virksomheter kjøper flere produkter fra VMware i forbindelse med virtualiseringsmotoren deres. Derfor mener Bittman at den burde ha vært gratis allerede i utgangspunktet.

- Det var en feil som de nå retter opp, sier analytikeren til IDG News.

    Les også:

Til toppen