VMware med OS for den private nettskyen

vSphere 4 skal gi høyere tilgjengelighet og lavere pris til SMB-markedet.

VMware med OS for den private nettskyen

vSphere 4 skal gi høyere tilgjengelighet og lavere pris til SMB-markedet.

VMware avduket i dag selskapets kommende vSphere 4-produkt, som skal gi mindre IT-miljøer samme fordeler knyttet til effektivitet, robusthet og administrasjonsmuligheter som det store selskaper krever, men til en lavere pris.

vSphere 4 utvider ifølge VWware den tidligere generasjonen av selskapets plattform, VMware Infrastructure 3, på flere områder.

Med det nye produktet, som skal bli tilgjengelig i andre kvartal, lover VMware en applikasjonstilgjengelighet uten nedetid på grunn av maskinvarefeil, samt robust databeskyttelse og gjenopprettelse ved hjelp av helautomatiske løsninger.

VMotion-komponenten skal dessuten kunne redusere den planlagte nedetiden ved å åpne for migrering av kjørende, virtuelle maskiner fra én server til en annen uten at driften av den virtuelle maskinen blir avbrutt.

VMware kaller vSphere for bransjens første operativsystem for å bygge den interne nettskyen, hvor virksomheter og tjenesteyterer kan levere effektiv, fleksibel og pålitelig IT som en tjeneste.

Selskapet beskriver et nettsky-operativsystem som en ny kategori programvare som er spesielt designet for helhetlig administrasjon av store samlinger med infrastruktur, inkludert CPU, lagring og nettverk, som et samlet, fleksibelt og dynamisk driftsmiljø.

Analogt med tradisjonelle operativsystemer som administrerer kompleksiteten til en individuell maskin, administrerer en nettsky-operativsystem kompleksiteten til et datasenter. VMware mener at virtualisering er den grunnleggende nøkkelteknologien for å virkeliggjøre nettskyen.

Blant annet tilbyr den mulighet for kraftigere virtuelle maskiner. Antallet virtuelle prosessorer per VM er økt fra fire til åtte. Antallet virtuelle nettverkskort per maskin er ølt fra fire til ti. Hver VM støtte når 255 gigabytes med minne, mot 64 gigabytes tidligere. Dessuten loves det tredoblet ytelse innen nettverksgjennomløp.

VMware vSphere 4 kommer i flere varianter.

For selskaper med færre enn 20 fysiske servere, tilbyr vSphere 4 Essentials og Essentials Plus. Den førstnevnte inkluderer ikke komponentene VMware High Availability og VMware Data Recovery, noe Plus-utgaven gjør.

vSphere 4 Advanced er rettet mot noe større bedrifter og tilbyr i tillegg løsninger for tilgjengelighet og skalerbar, strategisk konsolidering, blant annet VMotion og brannmurløsningen vShield Zones.

denne siden opplyser VMware om enda noen flere varianter, men de nevnes ikke i dagens pressemelding. En oversikt over de vesentligste forskjellene mellom de ulike utgavene, finnes på denne siden.

Essentials-utgaven har en listepris på 995 dollar. Dette er en alt-i-ett-løsning som inkluderer sentral administrasjon for opptil tre serververter med opptil prosessorer hver. Dette gir en pris per prosessor på 166 dollar.

Essentials Plus-versjonen med en tilsvarende løsning koster 2295 dollar, det vil si 499 dollar per prosessor.

Advanced-versjonen koster på sin side 2245 dollar per prosessor.

Slik presenterer  VMware plasseringen av vSphere 4 i et internt nettsky-miljø.
Slik presenterer VMware plasseringen av vSphere 4 i et internt nettsky-miljø.
Til toppen