UTVIKLING

VMware og Google sammen om Java-verktøy

Nye utviklerpakker kombinerer Spring og App Engine, og rettes mot nettskyen.

Målet for fellesinitiativene til VMware og Google er at en applikasjon skal kunne kjøres i en hvilken som helst nettsky.
Målet for fellesinitiativene til VMware og Google er at en applikasjon skal kunne kjøres i en hvilken som helst nettsky. Bilde: VMware
1. nov. 2010 - 15:39

På utviklerkonferansen SpringOne 2GX i slutten av oktober kunngjorde VMware og Google flere felles initiativ for å forenkle Java-utvikling av bedriftstjenester i nettskyen – «cloud computing».

Fellesinitiativene bygger videre på samarbeidet kunngjort i mai i år, der hensikten var å forenkle flytting mellom nettskyer. Grunnlaget for VMwares bidrag er deres kjøp av SpringSource i august i fjor. Rammeverket til SpringSource er populært blant Java-utviklere.

Hensikten med samarbeidet er nå å effektivisere utvikling, utlegging og drift av applikasjoner innen enhver nettsky og på enhver fysisk enhet. Målet skal oppnås ved å bruke Google Web Toolkit som grunnlag for Spring Java-applikasjoner på Google App Engine.

Det loves tre konkrete prosjekter innen første uke i november: Spring Roo skal kombineres med Google Web Toolkit; Spring Insight skal kombineres med Google Speed Tracer; SpringSource Tool Suite versjon 2.5 skal integreres mot Google Plugin for Eclipse.

Prosjektene vil gjøres allment tilgjengelige gjennom nettsider hos både Google og VMware.

VMware lover videre en ny rekke utviklings- og samarbeidsverktøy som skal leveres som tjenester gjennom nettskyen, og som skal være fullt ut integrert med SpringSource Tool Suite. Disse verktøyene skal tilby kildekontroll, kontinuerlig integrasjon og problemsporing. VMware legger disse verktøyene under fellesbetegnelsen Code2Cloud Application Lifecycle.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.