VMware-sjefen går av

Erstattes av tidligere leder i Microsoft, etter at VMware kom med skuffende fremtidsutsikter.

VMware-sjefen går av

Erstattes av tidligere leder i Microsoft, etter at VMware kom med skuffende fremtidsutsikter.

Virtualisering er en av teknologiene som får mest oppmerksomhet for tiden, og VMware er den ubestridte markedslederen på dette området.

Nå går selskapets toppsjef, Diane Greene plutselig av, og VMware senker sine egne prognoser for hva de tror de kan greie å oppnå av vekst i tiden fremover. Greene har vært toppsjef i VMware i ti år, og det er like lenge som selskapet har eksistert.

VMware har tidligere sagt til markedet at de vil greie en vekst på over 50 prosent, men nå sier de at de ikke lengre tror på det målet.

Selv om de fleste selskaper ville vært godt fornøyd med en vekst på tett under 50 prosent, er ikke dette nok for VMware. De er avhengig av å raskt nå ut i hele IT-markedet med sin teknologi, før konkurrentene kan ta igjen deres teknologiske forsprang.

Mannen som skal ta over er Paul Maritz, en veteran fra Microsoft. Han jobbet i Microsoft i 14 år med blant annet Windows. Han trakk seg i 2000 for å starte programvareselskapet Pi Corp, som ble kjøpt av EMC samme år.

Lagringsgiganten EMC eier forøvrig cirka 85 prosent av VMware, etter at virtualiseringseksperten ble børsnotert i fjor.

VMware møter konkurranse på flere fronter. Microsoft ligger litt bak i utviklingen, men de kommer for fullt og deres hypervisor Hyper-V er nå ferdig. Dessuten er friprog-alternativet, XenSource som Citrix kjøpte, i ferd med å vokse frem. Denne virtualiseringsløsningen er for eksempel den eneste som fungerer sammen med Amazons EC2-tjeneste.

Selv om VMware fortsatt er markedsleder, går det ikke like fort å vokse når konkurrentene underbyr på pris, og attpåtil har veldige effektive salgskanaler. Resultatet er at VMware ikke kan ta like godt betalt som før, og at de ikke klarer å bli så utbredt som de ønsker.

VMware offentliggjør sine kvartalstall 22. juli, og investorene er redde for at det plutselige lederskiftet er et tegn på at ting ikke er så bra som det skal være i markedslederen.

Til toppen