FORBRUKERTEKNOLOGI

VMware tilbyr virtualisering for Mac

En løsning fra VMware gjør det mulig å kjøre flere OS-er samtidig på en Intel-basert Mac.

8. aug. 2006 - 09:04

På Apples årlige utviklerkonferanse, demonstrerer VMware et nytt produkt som gjør det mulig for Intel-baserte Mac å kjøre alle slags x86-operativsystemer samtidig.

Det innebærer at en offisiell Windows-løsning som Apple har under utvikling, kjent som «Boot Camp», mister noe av sin mulige appell. Boot Camp skal la brukeren velge mellom Windows og Mac OS X ved oppstart, men tillater ikke samtidig kjøring av begge systemer.

VMware-løsningen kan brukes til å opprette virtuelle maskiner i en Mac, der man kan kjøre systemer som Windows, Linux og Solaris.

Løsningen gir også tilgang til det VMware kaller «virtual appliances», det vil si ferdige pakker av virtuelle maskiner og ferdige løsninger innen sikkerhet, lastbalansering, samarbeid, databaser, utvikling, kommunikasjon med mer. Det finnes 250 slike virtuelle dedikerte maskiner, tilgjengelig fra VMware Technology Network.

VMware lover at produktet skal slippes i beta seinere i år. Interesserte kan melde seg til VMwares nettsted.

Samtidig med at VMware kunngjorde sitt nye produkt – det har foreløpig ikke noe eget navn – meldte Microsoft at de ikke vil porte sin Virtual PC til Intel-baserte Mac. Virtual PC er Microsofts løsning for Mac-brukere som også vil kjøre Windows-programmer.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.