VMware tilbyr Windows-pc til iPad

Views sikre «PC over IP» er supplert med en klient for Apples nettbrett.

VMwares View-klient for iPad tilbyr en så sikker tilgang til brukerens virtuelle pc, at den vil tas i bruk i et amerikansk sykehus.
VMwares View-klient for iPad tilbyr en så sikker tilgang til brukerens virtuelle pc, at den vil tas i bruk i et amerikansk sykehus.

Views sikre «PC over IP» er supplert med en klient for Apples nettbrett.

I slutten av februar kunngjorde VMware en oppgradering av sitt produkt View. Den viktigste nyheten med versjon 4.6 er PCoIP-støtte for VMware View Security Server, som gir en enkel og sikker løsning for brukere til å oppnå fjerntilgang til sin virtuelle pc. PCoIP – «pc over IP» – er VMwares svar på Microsoft RDP («remote desktop protocol»), og ble gjort til grunnlaget for VMwares løsning for virtuelle pc-er med lanseringen av View 4 i november 2009.

Denne uken har VMware kunngjort en egen View-klient for iPad – «VMware View Client for iPad» – som distribueres gratis gjennom Apple App Store.

Klienten lar brukere betjene den eller de virtuelle pc-ene som bedriften tillater dem å bruke, gjennom iPad-ens spesielle grensesnitt. Det er lagt inn en rekke hjelpemidler for at man skal kunne styre den virtuelle pc-en med fingrene, like presist som om man hadde mus og tastatur. Hjelpemidlene omfatter blant annet adgang til pc-ens funksjonstaster, som ikke er tilgjengelig fra iPad-ens skjermtastatur.

Denne videoen på Youtube forklarer hvordan klienten virker, og hvordan man tar den i bruk første gang.

En av VMwares referansekunder for virtuelle pc-er med View 4.6, Children's Hospital Central California, og som bruker løsningen til en ordning der leger og pleiere straks kan få opp «sin» pc på en hvilken som helst skjerm i sykehuset, sier de ser fram til å kunne la brukerne ty til sine iPad for å slå opp i journaler og i sykehusets øvrige registre. De mener sikkerheten er på høyde med deres krav, og de tror ordningen kan gagne pasientene, redusere kostnader og forenkle håndteringen av mobile klienter.

Til toppen