BEDRIFTSTEKNOLOGI

VMware utgir Zimbra 7

Fildeling en av mange nyheter i gruppevaren.

8. feb. 2011 - 13:42

E-post- og gruppevaren Zimbra er en av de mest robuste forretningsløsningene basert på fri programvare. Løsningen er regnet som en sterk utfordrer til Microsoft Exchange/Outlook, Lotus Notes og Novells Groupwise.

Zimbra Collaboration Suite endrer nå navn til Zimbra Collaboration Server og lanseres samtidig i versjon 7.

Dette er hovedproduktet i Zimbra-familien. Det er også mulig å laste ned betaversjoner av klienten Zimbra Desktop 7 og Zimbra Appliance 7 (virtuell instans for VMware-plattformen).

Utgivelsen er den første siden VMware kjøpte produktet fra Yahoo for ganske nøyaktig ett år siden, og den første store oppgraderingen på rundt halvannet år.

Det er gjort en rekke forbedringer, både med hensyn til brukervennlighet, administrasjon, ytelse og integrasjon mot andre løsninger.

Send mindre, del mer

En av nyhetene er døpt «briefcase» (koffert). Dette er et enkelt dokumenthåndteringssystem for lagring og deling av innhold i nettskyen. Ifølge VMware er hensikten å sende mindre e-post og heller dele filer direkte. Systemet har versjonskontroll og innhold kan sjekkes ut og inn etter behov.

Et nytt planleggingsverktøy skal gjøre det enklere å sette opp møter, blant annet med automatiske forslag om ledig tid.

Brukere skal dessuten kunne gjenopprette slettede meldinger helt på egenhånd, altså uten å belaste IT-avdelingen med tidkrevende forespørsler. VMware oppgir at denne funksjonen har vært svært etterspurt. En administrator kan konfigurere hvor lenge en melding kan overleve sletting (standardvalget er 30 dager), basert på retningslinjer og tilgjengelig lagringsplass.

En annen nyttig funksjon er at Zimbra nå støtter påminnelser både sendt som tekstmeldinger (SMS) såvel som e-post. Med brukerbestemt meldinglevering kan du velge hvilket tidspunkt en e-postmelding skal gå ut.

Åpen plattform

Støtte for integrasjon med tredjeparts tjenester og løsninger oppgis å være blant de viktigste målene med Zimbra som plattform. Versjon 7 innfører støtte for «single sign on» med både Kerberos, SAML og autentiseringsprotokollen oAuth.

Ifølge VMware benyttes Zimbra nå av minst 200.000 virksomheter og til sammen 66 millioner kunder. Det er seks millioner flere enn på samme tid i fjor.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.