BEDRIFTSTEKNOLOGI

– VMware vil overta Suse Linux

Men flere er interessert i å kjøpe deler av Novell.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. sep. 2010 - 13:15

Novell skal ifølge Wall Street Journal være i samtaler med flere potensielle kjøpere av blant annet selskapet Linux-virksomhet. Det er ikke navngitt kilder med kjennskap til saken som forteller dette. Et annet selskap, Attachmate, skal være interessert å kjøpe rettighetene resten av Novells produkter, inkludert NetWare.

Wall Street Journals kilder mener at Novell sannsynligvis vil selge Suse Linux til VMware, men at selskapene så langt ikke er enige om verdien av dette.

Det skal ha vært så mange som 20 selskaper som i mai meldte sin interesse for å kjøpe hele eller deler av Novell. Men etter den første budrunden har prosessen trukket i langdrag.

Det skal være flere årsaker til dette, inkludert hvordan Novells salgsavdelinger, immaterielle rettigheter og kontantbeholdning skal fordeles.

Det ventes at en kunngjøring om eventuelle kjøpere vil skje innen noen uker, dersom forhandlingene ikke bryter sammen.

Novell kjøpte tyske Suse i 2003. I dag er Suse Linux Enterprise (SLES) rettet mot bedrifter, mens den fellesskapsutviklede OpenSuse er mer rettet mot konsumenter.

De senere år har Novell samarbeidet mye med Microsoft, men innledet et tett samarbeid med VMware i forrige kvartal. Dette skjedde ikke helt uten ergrelse hos Microsoft.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.