BEDRIFTSTEKNOLOGI

VMware Workstation 5.5 tilgjengelig i beta

VMware Workstation lar utviklings- og testmiljøer etablere mengder av virtuelle maskiner.

15. sep. 2005 - 14:57

Beta-utgaven av versjon 5.5 av VMware Workstation er tilgjengelig til nedlasting, melder leverandøren. Versjon 5.5 støtter AMDs 64 biters prosessorer og Intel EM64T med den nye virtualiseringsteknologien.

Flere 32 og 64 biters operativsystemer kan gis gjestestatus, blant dem FreeBSD, Linux, Netware, Solaris x86 og Windows. Støtten til Solaris x86 beskrives som «eksperimentell», selv om mange miljøer har erfaring for at det fungerer tilfredsstillende. VMware Workstation brukes av test- og utviklingsmiljøer til å etablere virtuelle maskiner for forskjellige typer formål. De virtuelle maskinene kan gis hver sin standardkonfigurasjon.

For tunge miljøer tilbys såkalt toveis virtuell SMP (symmetrisk flerprosessering). Det innebærer at VMware kan brukes til å opprette virtuelle maskiner som belaster to prosessorer.

En annen nyhet i versjon 5.5 er enklere omgjøring av systemavbildninger fra Symantec Ghost til virtuelle maskiner.

Virtuelle maskiner opprettet med VMware Workstation kan legges ut på servere med selskapets serverprodukter, både GSX (bedriftsnivå) og ESX (datasentralnivå). Et annet VMware-produkt, Virtual Center, brukes til å drifte virtuelle maskiner lagt ut på denne måten.

Det koster 189 dollar å laste ned beta-versjonen. Registrerte kunder får oppgradere gratis straks den endelige versjonen er klar. Ellers tilbys VMware 5.0 gratis på 30 dagers prøve.

VMware eies av EMC, og distribueres i Norge av Scribona og Commaxx. Det er ikke mer enn en måned siden Sun og VMware inngikk sitt første partnerskap.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.