VMwares hypervisor er sertifisert av Microsoft

Valideringen innebærer at Microsoft tar på seg supportansvar for VMware ESXi.

VMwares hypervisor er sertifisert av Microsoft

Valideringen innebærer at Microsoft tar på seg supportansvar for VMware ESXi.

Microsoft har i sommer tatt flere skritt for å gjøre livet lettere for dem som kjører serverapplikasjoner i virtualiserte miljøer.

I juni initierte selskapet sitt «Server Virtualization Validation Program» (SVVP) som validerer hypervisorer for kjøring av Windows.

I august ble det innført endringer i vilkårene for lisensiering og support av serverapplikasjoner i virtualiserte miljøer. De nye lisensreglene gjør det enklere og rimeligere å drive lovlig. Forutsatt at hypervisoren som benyttes er validert av SVVP, innebærer de nye supportreglene at Microsoft vil tre støttende til for problemer som oppstår i virtualiserte miljøer, uten å kreve, slik tilfellet var tidligere, at problemene måtte reproduseres på en fysisk maskin.

Det ble straks bekreftet at hypervisorene til Microsoft, Cisco, Citrix, Novell (Xen), Sun og Virtual Iron er validert etter SVVP.

I dag er det offisielt opplyst at også VMware ESXi er validert etter dette programmet, og at miljøer med VMware får support på samme nivå som dem med Microsofts egen Hyper-V.

    Les også:

Til toppen